Zwolse Draaiorgelmarathon beloond met donatie door KPN Security - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Zwolse Draaiorgelmarathon beloond met donatie door KPN Security

Zwolle – De Stichting Vrienden van WEW heeft woensdag een cheque ontvangen van KPN Security. De stichting organiseerde tijdens de lockdown de Zwolse Draaiorgelmarathon om de bewoners van verzorgingstehuizen en gehandicapteninstellingen een hart onder de riem te steken.

Hilko Wesseling, office manager bij KPN Security, kwam woensdag naar woonzorgcentrum Westenhage in Westenholte. Daar overhandigde hij een cheque van 1738,75 euro aan voorzitter Wichert aan het Rot, van de Stichting Vrienden van WEW.

KNP Security, een in het beveiligen van netwerken gespecialiseerde divisie van de telecomgigant, sloot twee vestigingen. Een deel van het overbodige inventaris belandde op de veiling. “In de zomer hebben we een ons personeel gevraagd goede doelen te nomineren om de veilingopbrengst aan te schenken,” zegt Wesseling. Westenholtenaar Edward Hultink, werkzaam bij KPN, nomineerde de Stichting WEW. Naast de tweehonderdenvijftig optredens tijdens draaiorgelmarathon organiseerde de stichting ook doorlopend buitenconcerten in Westenholte sinds de uitbraak van het coronavirus. In oktober verraste de Stichting de senioren opnieuw. Ditmaal met de Zwolse Dweilorkestenmarathon.

Sint voor Ieder1 uit Leidschendam werd ook genomineerd. Deze stichting wil zoveel mogelijk kinderen in verborgen armoede een sinterklaaskado geven. “We hadden maar twee nominaties. Beide stichtingen doen iets voor de samenleving en worden breed gedragen,” zegt Wesseling. “Vandaar dat we besloten hebben het bedrag te delen en beide goede doelen een donatie te schenken.”

Voorzitter Aan het Rot is blij met de donatie. “Twee weken geleden kregen we 872,73 euro van Rabobank Clubsupport en nu dit.” De stichting is momenteel druk om iets te doen voor senioren in Westenholte tijdens het sinterklaasfeest en de kerst.

Foto's 2
Zwolse Draaiorgelmarathon beloond met donatie door KPN Security - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: