Brandstichting van bestelauto en kelderbox

Zwolle – Woensdagmiddag 31 december is brand uitgebroken in een geparkeerde bestelauto op de Olivier van Noortstraat. Die werd door de brandweer geblust. Nagegaan wordt of sprake is geweest van brandstichting.

Op de Bosplaat bleek op donderdagmorgenvroeg 1 januari rond 02:50 uur een berging onder flatwoningen in brand te staan. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door brandstichting in een vuilcontainer of naar binnen gegooid vuurwerk. De bewoners van de woningen boven de kelderbox werd verzocht hun woningen te verlaten. Nadat de brandweer de brand geblust had konden zij weer naar huis. Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Twee 16-jarige jongens uit Zwolle zijn donderdagmorgenvroeg 1 januari aangehouden en ingesloten voor poging tot brandstichting/ baldadigheid. Zij werden aangetroffen op het dak van een school aan de Grote Voort. Daar hadden zij brandend vuurwerk door een rooster naar binnen gegooid. Een rookmelder alarmeerde de brandweer. Naar de omstandigheden waaronder de jongens werden aangetroffen wordt nader onderzoek verricht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer