Huisartsen Holtenbroek gaan vaccineren

Huisartsen Holtenbroek gaan vaccineren

Zwolle – De GGD IJsselland meldt dat in de gemeente Zwolle 85% van de bevolking volledig gevaccineerd is tegen corona.

Opvallend is dat in de wijk Holtenbroek aanzienlijk minder mensen een vaccinatie hebben gehaald, aldus de GGD. Voor de huisartsen en apothekers aan het Straussplein is dit aanleiding om de inwoners van hun wijk extra te informeren over Covid-19 en de coronaprik. Wie dat wil kan alsnog een vaccinatie krijgen.

Op woensdag 1 en 8 december en op 5 januari wordt de praktijkruimte van Huisartsenpraktijk Holtenzorg op het Straussplein 4 gebruikt als tijdelijke priklocatie. Iedereen die dat wil, kan tussen 13.00 en 17.00 uur terecht voor informatie of een vaccinatie. Een afspraak maken is niet nodig.

“Wij maken ons zorgen over een grote groep mensen in de wijk die nog geen coronavaccinatie heeft gehad,” legt Albert Drouven namens de huisartsen en apothekers uit. “We merken dat veel mensen vragen en twijfels hebben of een vaccinatie voor hen wel een goed idee is. Daarom organiseren we inloopspreekuren waar iedereen dichtbij huis informatie kan krijgen over corona en de vaccins. En wie dat wil, kan zich daarnaast natuurlijk laten vaccineren.” De tijdelijke priklocatie is voor alle Zwollenaren vrij te bezoeken.

Iedereen kan 1 en 8 december en op 5 januari bij de tijdelijke priklocatie terecht voor meer informatie. Vanaf 12 jaar kun je daarnaast ook je eerste of tweede prik krijgen. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij de vaccinatie een volwassene aanwezig moet zijn. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig ID-bewijs verplicht (ook voor kinderen). En vergeet niet om een mondkapje mee te nemen.

Artikel delen: