Jaarwisseling regio Zwolle relatief rustig verlopen

Zwolle – In de politieregio IJsselland is de jaarwisseling relatief rustig verlopen. Grote incidenten of ernstige ongevallen deden zich niet voor.

In de aanloop naar Oud en Nieuw nam het aantal overlastmeldingen van inwoners over vuurwerk wel toe. In de avond en nacht viel met name het aantal brandjes en (vreugde)vuurtjes op in de regio. Onder andere prullenbakken, autobanden en afvalcontainers moesten het ontgelden. Tot nu toe zijn er uit het hele werkgebied 96 vernielingen van goederen gemeld bij de politie. Verder werden er enkele bekeuringen uitgedeeld en aanhoudingen verricht voor baldadigheid en/of openbare dronkenschap. In de voorbereiding op Oud en Nieuw heeft de politie IJsselland in nauwe samenwerking met onder andere de gemeenten in het werkgebied en het Openbaar Ministerie de politie-inzet bepaald en logistieke afspraken gemaakt over snelle afdoening van strafzaken. Deze aanpak is geslaagd gebleken.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Wat voor afspraken? En wanneer zijn die afspraken (of de uitvoering ervan) ingegaan?

  Volgens mij begint die ‘aanloop’ namelijk al 2,5 maanden voor het daadwerkelijk oud en nieuw is. Toen al begon de jeugd hier in Stadshagen met vuurwerk te knallen.


  ⚠️ Meld

 2. Knap gezellig de hele week in ons mooie Stadshagen 😉
  Kwamen ze tegen 2-en nog op visite met een melkbus en carbit achterop de fiets….geweldig feest!


  ⚠️ Meld

 3. Goeie zaak hoor, de strafzaken zo snel mogelijk afhandelen. Ik ga ervan uit dat de gemeente, verzekeraars en andere slachtoffers van vernielingen, na veroordeling van de daders, stevig doorzetten met het verhalen van de schade.
  Het verhalen van de schade op de daders lijkt me een signaal dat pas echt duidelijk overkomt.


  ⚠️ Meld

Reageer