Eenzijdig ongeval aan IJsselallee

Zwolle – Donderdagavond vond aan de IJsselallee een eenzijdig ongeval plaats. Een automobilist belandde met zijn auto in de berm. Hij en een paar kinderen konden zelf uit het voertuig klimmen. De weg is door het ongeval een paar uur afgezet geweest.

De mannelijke bestuurder belandde met zijn ‘snelle auto’ in de linkerberm van de weg. Doordat hij waarschijnlijk de macht over het stuur kwijtraakte, gleed de auto vervolgens over het wegdek naar de rechterberm en knalde daarbij tegen een lantaarnpaal en een boom. Na het ongeval werd de weg voor een periode van twee uren door de politie afgezet, in verband met metingen en een sporenonderzoek. De inmiddels ook aanwezige brandweer hoefde niet in actie te komen. De man en de kinderen zijn ter observatie naar een ziekenhuis vervoerd.

 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Jammer van zo’n mooie turbo… Het zal inderdaad wel iets harder gegaan zijn, al moet je de mogelijke schade van 70 icm een boom/lantaarnpaal niet onderschatten.


  ⚠️ Meld

 2. Ik durf hier niet zo hard te zeggen of er te hard gereden is. Die Porsche is zo’n 1500 kg denk ik? Dat zijn wel heel wat kilogrammetjes die tot stilstand gebracht moeten worden.
  De auto heeft wel de schijn tegen overigens….

  Maar allang mooi dat in ieder geval zeker de kindertjes er zelfstandig uit konden klimmen.

  Maar goed, ‘berkummer’, wat was de exacte toedracht? Je reed exact 70 zeg je. HTF kan het je dan toch gebeuren dat je zo van de weg raakt?


  ⚠️ Meld

 3. @ Berkummer, we hebben sterk de indruk dat jij niet de bestuurder was van de getoonde auto. Je geeft hier (serieus) de indruk dat wel te zijn. Bezoekers reageren dan ook als zodanig. Tenzij je meer inside-info hebt mag je dergelijke reacties in het vervolg laten.

  Redactie Weblog Zwolle  ⚠️ Meld

 4. Over de snelheid kun je over discuseren. Alleen let wel dat de porsche geen motorblok voorin heeft om de klap op te vangen. Voorin is gewoon “kofferbak ruimte”. En de weg was nat dus als je eenmaal in een slip raakt behoud je nog even wat langer je snelheid dan op een droog wegdek.  ⚠️ Meld

 5. Mooi 911 volgens mij een Targa. Echt zonde!!!

  Op de eerste foto is duidelijk te zien dat het dak uit één stuk bestaat, dus dat het hier geen targa betreft. Het betreft hier een 993 Turbo. En met ruim 400 pk is zo’n auto met iedere snelheid dwars te krijgen.

  Die Porsche is zo’n 1500 kg denk ik?

  Je schattend vermogen is ongekend. Massa (leeg) 993 Turbo: 1500 kg. 😉


  ⚠️ Meld

 6. foutje?????????????
  Volgens mij kan de bestuurder hier geen excuus voor verzinnen of er moet iets met zijn gezondheid zijn gebeurd.
  Maar je bent een dwaas als je met kinderen in de auto stunt.


  ⚠️ Meld

 7. Ongeval Porsche Ijsselallee
  Ik ben dus WEL de bstuurder van de Porsche geweest.
  Voor wie het echt interesseert:
  Ik heb niet gestunt.
  Ik wist niet dat de weg glad was en gaf daardoor aan het eind van de flauwe bocht naar links relatief teveel gas bij.
  Met deze brede banden en veel vermogen gaat deze Turbo 993 dan dus schuiven. Dat was bijzonder onhandig van mij.
  De maximale snelheid zal 70 a 80 km/h zijn geweest.
  De snelheid bij het raken van de boom misschien niet eens meer 50 km/h. En zoals een iemand eerder al opmerkte: De neus van deze auto is “leeg” want is bagageruimte. Als je met zo’n blikken neus tegen eenboom rijdt met 50km/h blijft er al snel niet veel meer van over. De kooi is overigens volledig intact hetgeen al laat zien dat de snelheid niet bijzinder hoog was.
  “Berkummer”is niet goed wijs zich voor mij uit te geven. Ik begrijp daar niet het nut van.
  Met alle inzittenden gaat het relatief zeer goed, zonder ernstige letsels (Een snee door een wenkbrauw)  ⚠️ Meld

Reageer