VV Berkum - Foto: Henry Dijkman
VV Berkum
Foto: Henry Dijkman

Voorbeschouwing Berkum tegen DETO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, als de competitie niet opnieuw door afgelastingen overhoop wordt gegooid, uit bij DETO Twenterand. De Tukkers draaien dit seizoen goed mee en staan nu in de middenmoot van de Hoofdklasse B, al zijn de onderlinge verschillen tussen de ploegen qua puntenaantallen nog steeds heel gering.

“Bij DETO is het altijd lastig, op een zwaar veld, maar er zit daar nu ook goed voetbal in,” weet Berkum-captain Marc van der Meulen. “Vorige week hebben we verdiend een punt gepakt tegen Urk en daar kunnen we verder mee. We krijgen voor de winterstop tegenstanders waar we ons mee kunnen meten, dat zijn de wedstrijden waarin we punten moeten gaan pakken.”

DETO kwam de laatste weken niet in actie en speelde in het laatste competitieduel met 1-1 gelijk bij directe concurrent De Dijk. Daar moest de equipe van trainer Hennie in ’t Hof, die na dit seizoen vertrekt bij DETO, direct alle zeilen bijzetten om een achterstand te vermijden, maar daarna kregen de bezoekers ook kansen. Na iets meer dan een half uur kwam De Dijk, na slordig balverlies bij DETO, op 1-0 toen een schot uit de rebound binnen werd gewerkt. Na rust kregen de Tukkers volop kansen, maar dat bleef lang zonder succes.

Na zeventig minuten ontsnapten de bezoekers zelfs aan een grotere achterstand toen DETO-keeper Ralph Muller redding bracht in een één-op-één-situatie. Vlak voor tijd kwam de Twentse equipe eindelijk langszij toen Coplan Soumaoro in het drukke zestienmetergebied hard uit kon halen: 1-1.

In tegenstelling tot DETO kwam Berkum vorige week wél in actie en voor de vijfde keer dit seizoen kwam er een gelijkspel voor de Zwollenaren uit de bus. Tegen ‘topper’ Urk werd het in Zwolle 1-1, waarmee de bezoekers de koppositie in de Hoofdklasse B in handen kregen. De ploeg van trainer Arno Hoekstra hield aan eerdere remises het knagende gevoel over dat er veel meer te halen was geweest, naar keek nu heel wat tevredener terug op het resultaat.

De als vanouds sterk spelende bezoekers werden direct onder druk gezet, al kreeg Urk in de beginfase schietkansen. Berkum leek na een kwartiertje op voorsprong te komen door een leep hakje van Frank van der Burg, maar Urk-keeper Richard Strijker haalde de bal met een geweldige actie uit zijn doel. Na ruim een half uur kwam Urk op 0-1 maar daar kon de kampioenskandidaat niet lang van genieten: Uit een vrije trap schoot Marc van der Meulen zijn ploeg vlak voor rust fraai op 1-1. Na rust drong Urk steeds meer aan maar Berkum bleef goed op de been, mede door prima keeperswerk van Jasper de Visser, en pakte zo een belangrijk punt.

Berkum staat daardoor nu op een dertiende plek op de ranglijst, vier plaatsen onder DETO. De Zwollenaren hebben maar twee punten minder en kunnen DETO bij winst dus passeren, al heeft de Twentse ploeg een duel minder gespeeld.

De wedstrijd DETO-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Barry Huizinga uit Leeuwarden, die in Vriezenveen om 14.45 uur af laat trappen. Het duel is, zoals bekend, niet toegankelijk voor publiek maar is wél per livestream te volgen. Zaterdag staat op de DETO-site www.deto.nl een link waarmee de wedstrijd kan worden bekeken.

Artikel delen: