Algemene Log 31

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 200 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 32 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 214
 1. Bekijk de laatste algemene logs maar eens, de eerste reactie is er steeds in de trant van ‘ja, ik heb de eerste post’. Nu lag dit nieuwe onderwerp er maar verlaten bij. Misschien zitten de bewuste webloggers nog flink aan de oliebollen.


  ⚠️ Meld

 2. Schandalig dat Zwolle na 10 jaar, nog steeds geen snooker& Pool centrum heeft.
  Op de dobbe was Squash de laatste die snookertafels had. ( 10 jaar terug).
  En dat voor een stad met 117.000 inwoners.
  Erg triest.
  Moest altijd naar Ommen toe, en nu naar Steenwijk, om je favoriete sport te beoefenen.
  Men vind het daar onbegrijpelijk dat een stad als Zwolle geen Snooker & Pool centrum heeft.
  Ik weet wel, de mooiste plek is de binnenstad als locatie, maar dat is onbetaalbaar.
  Diep triest.

  Gr. JP.


  ⚠️ Meld

 3. Met top radio-ster Simone Cahpel…

  RTV Zwolle 10 januari bij WVF

  Interessant, maar eerst morgen de nieuwjaarsreceptie!!

  RTV Zwolle presenteert zaterdag 10 januari a.s. “Sport Op Locatie” vanaf het WVF-sportcomplex ‘De Weide Steen’.
  Van 14.00 uur tot 17.00 uur wordt er o.a. verslag gedaan van de wedstrijd WVF ?? Excelsior`31. Verder is er korfbal, wielrennen, schaatsen en voetbal. Hierover wordt met verschillende gasten gesproken, die deze middag aanschuiven. Klik hier voor meer informatie.  ⚠️ Meld

 4. Nou ja Rob, er is wel wat gebeurd, maar dit klopt:

  geschreven door Rob Jager (fotograaf), op 1 januari 2009 om 11:03

  Ik wil jullie toch even deze foto laten zien

  Heerlijk om te wonen in Westenholte Zooooo rustiek wijkje
  —-
  toevallig deze maand een stukje over gemaakt:

  Helaas kan ik hier geen stukje uit een pdf-bestand inplakken, daarom maar ff een link Prachtwijk


  ⚠️ Meld

 5. Dick, bedankt en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hulde aan Herman Nijman die zich tegen kunstgras en voor het echte werk op echt gras uitspreekt!


  ⚠️ Meld

 6. Joppuh, jij ook de allerbeste wensen!
  Ach, de Nijmert, beste jongen ook; sprak hem dinsdag nog over BQ. Maar dit onderwerp is al helemaal uitgekleed. Er wordt niet meer gevraagd wat wij liever hebben. Speelde ook véél liever op écht gras.

  Oh, trouwens gefeliciteerd met Klaas Poll! Ik feliciteerde hem toen ik langs hem liep en een man uit een groepje zei: “Was het nu Zalk of Wilsum wat je ging doen”. Vond ik wel lachen. Maar hij krijgt een schier onmogelijk opdracht lijkt me.

  Maar Kunstgras is natuurlijk onvermijdelijk. Zeker voor WVF. Ze hebben het Papaverveld aan de gemeente gegeven in ruil voor een 2e kunstgrasveld. Jammer, want alles moet op de bestaande
  accomodatie. De jou wel bekende René S. kreeg eens een reportage over kunst-/echt gras met Richard B. (nu nog speler van 1). R.S. voor écht gras, R.B. voor kunstgras. Mooie foto erbij van een duel. Maar René is ook al wat meer voor kunstgras.
  Bovendien (staat niet in het stukje van De Nijmert) kent WVF altijd al meer een mooi weer-voetballerscultuur van technisch en tactische spel. Helaas, hou ook meer van bikkelen en schaven.

  De spelers van het eerste nu, waaronder R.B. nog, zijn ook meer kuntgrasminded. Tja. het zal de vooruitgang wel zijn. Maar voor WVF dus ook bittere noodzaak, je kent de voordelen.


  ⚠️ Meld

 7. Mooi:
  De conference van Youp van ??t Hek (woensdag, Nederland 1, 22:25, 2.635.000 kijkers), het best bekeken programma van oudejaarsdag, maakte indruk op Joost van Velzen (Trouw): ??Hij gaf de enige echte oudejaarsconference. Zowel in kijkcijfers als in vakmanschap (tegenwoordig welhaast ook in die volgorde) passeerde hij de rest van het veld met afstand. Wie naar Youp van ??t Hek kijkt, krijgt een professioneel arrangement. Dat betekent veruit de meeste grappen per minuut van alle cabaretiers, een timing waar alleen de allerbesten (Hermans, Kan, De Jonge, Teeuwen, Maassen) aan kunnen of konden tippen én een in het oog springend, maar niet dominant decor in een fraaie muzikale omlijsting.??
  —–
  Vond Guzman gisteravond ook wel aardig,

  Dolf Jansen gemist, heeft iemand daar wat over te melden?


  ⚠️ Meld

 8. Nog even @ Plantje v.h. vorige alg. log:
  Ja ik weet dat spaarlampen niet erg geschikt zijn voor de wc – daarom juist!
  Er is een wet geopperd om gloeilampen te verbieden. Dan MOET je wel een spaarlamp op je plee toch?

  En ondertussen erger ik me nog steeds aan al die openstaande winkeldeuren tijdens de vrieskou…


  ⚠️ Meld

 9. huh gloeilampen verbieden? Komt nooit door de Kamer. Laat ze die spaarlampen maar eens aantrekkelijker prijzen, dan schaf ik wel een bossie aan.

  Wat een ergernissen toch, winkeldeuren open… kan de gezelligheid van een elfstedentocht alle ergernissen voorlopig doen verdwijnen?


  ⚠️ Meld

 10. Nieuwjaarsborrel vanavond iets later; kind des huizes zo gevallen op het ijs dat ze ff (?) naar de eerste hulp moet. Vrees dat ze niet de enige is :'(


  ⚠️ Meld

 11. huh gloeilampen verbieden? Komt nooit door de Kamer. Laat ze die spaarlampen maar eens aantrekkelijker prijzen, dan schaf ik wel een bossie aan.

  Dick, moet nou alles door de politiek gedaan worden? De burger kan zelf ook veel. Waarom niet uit eigen initiatief een paar zonnepanelen op je dak gegooid. Wordt je nog beter van ook!


  ⚠️ Meld

 12. MWah – het is sowieso dom om gloeilampen te verbieden.
  Ik verwarm liever mijn huis met groene stroom dan met grijs gas 🙂
  Een stuk milieuvriendelijker.

  Trouwens vind ik die luchtgordijnen bij winkels ook een ellende – bacterieblazers die nog een hoop lawaai maken ook. Doe mij maar een gewoon deurtje.

  Maar eerst toch echt eens van de koude genieten: ik hoop dat het ijs morgen weer net zo mooi is 🙂


  ⚠️ Meld

 13. Dolf Jansen was heel aardig op dreef en met name Balkenende kon er een paar in zijn zak steken toen het over prioriteiten ging. Ook André Rouvoet ontkwam niet aan een paar rake seneren.
  Maar Youp is met afstand de beste, ik vond hem weer ouderwets goed in zijn oudjaarsconference, terwijl ik juist de laatste paar keer daarvoor hem zichzelf vond herhalen.


  ⚠️ Meld

 14. geschreven door carola, op 2 januari 2009 om 18:21

  Nog even @ Plantje v.h. vorige alg. log:
  Ja ik weet dat spaarlampen niet erg geschikt zijn voor de wc – daarom juist!
  Er is een wet geopperd om gloeilampen te verbieden. Dan MOET je wel een spaarlamp op je plee toch?

  En ondertussen erger ik me nog steeds aan al die openstaande winkeldeuren tijdens de vrieskou…

  Ah okie… we zijn het eens dus 😀

  Ons huis BARST van de gloeilampen! Alleen in de tuin staan spaarlampen. En eigenlijk zouden die maar een half uurtje per dag aan hoeven. Maar dan zijn ze niet rendabel 🙂 Dus heb ik er een tijdklok tussen staan waardoor ze de hele nacht branden 😉

  Winkels met de deuren open… Tja… Ik denk dat het wel scheelt aan “inloop” die ze hebben. Let er maar eens op!


  ⚠️ Meld

 15. Joppuh, ik vond dat hij dat dit jaar juist erg deed. Ik vond zijn cynisme een beetje voor de hand liggend en de power was er een beetje uit. Maar toch, heb me wel vermaakt tijdens zijn show, maar voorgaande shows vond ik hem vaak geniaal, dat vond ik nu niet. Was in elk geval beter dan Guido Weijers, met alle respect, maar wat ik daarvan gezien heb, vond ik persoonlijk echt helemaal niets…..maar goed, wellicht hebben anderen er wel van genoten. Dat hopen we dan maar 😉


  ⚠️ Meld

 16. He Bernard jongen, beste wensen. Jij

  Dick, moet nou alles door de politiek gedaan worden? De burger kan zelf ook veel. Waarom niet uit eigen initiatief een paar zonnepanelen op je dak gegooid. Wordt je nog beter van ook!

  Doe best het eea maar laat ze eerst die spaarlampen maar eens goedkoper maken. Bovendien moet het toch ook mogelijk zijn om middels een filmpje van een minuut of zo, PB 51?, te laten zien WAT ze opleveren voor het milieu?

  Ben niet zo’n super-milieufanaat, overigens. Maar gescheiden inzameling van afval is wel logisch bij ons bijvoorbeeld. Bij het nut daarvan worden nu juist vraagtekens gezet. Tja dan weet ik het ook niet meer.


  ⚠️ Meld

 17. Valt me nu trouwens pas op dat de “Webchat” weg is. Liep dat niet of zo?

  ========

  Slimmerik 😉
  Nee, dat liep niet.
  In al die jaren nog nooit van iemand gehoord of gelezen dat er gebruik van werd gemaakt.


  ⚠️ Meld

 18. Haha! Nee, zoals aan de bovenstaande aanvulling van de admin wel te zien is was die er wel. Ik heb er wel eens een paar keer gekeken. Maar het was meestal erg “rustig”.
  En mensen die daar wél waren waren over het algemeen ook niet dezelfde mensen als die hier reageren.


  ⚠️ Meld

 19. Spaarlampen zijn bijna antiek !
  Waarom heeft iedereen het hier toch over gloeilampen vs spaarlampen ?

  Gloeilampen zijn antiek, maar spaarlampen ook !

  Ik mis het woord LED-lampen !!!! Deze consumeren veel minder energie dan spaarlampen en bevatten geen giftige stoffen.

  Voor de goede orde: Spaarlampen bevatten kwik.


  ⚠️ Meld

 20. led lampen hebben toch 2 van die staafjes ??
  pas niet op gewoone fitting
  moet dus heel langzaam ingevoerd worden
  mensen moeten dan eerst hun fittingen op orde hebben


  ⚠️ Meld

 21. Dat voorbeeldje LEDlamp is iig geen vervanger voor de gemiddelde gloeilamp. Mogelijk als vervanger voor het spotje voor het nep-Van Goghje dat aan de muur hangt 😉
  Bovendien is de lichtkleur van de LEDS die ik tot op heden gezien heb vrij “blauw” of wit, dus een koude kleur. En – geen geintje – in een omgeving met koude kleuren moet je warmer stoken om het weer “aangenaam” te maken. En iedere graad warmer stoken kost je in een huis plm 10% meer energie dus reken maar uit……..
  Woning ca. 1500m3 gas/jaar = ca 200kWh per jaar dus ca 20kWh energie verlies. Daar kan je 800 gloeilampjes van 25W een uur mee laten branden…….
  Dus als er LEDS zijn met plm 5600K en diffuus licht, dimbaar zijn, dan zijn ze helemaal rijp om de wereld te veroveren. 🙂


  ⚠️ Meld

 22. @Me
  OK, misschien nog niet volledig geschikt. Dit lijkt me echter een kwestie van tijd.

  Ze kunnen wel TL buizen vervangen en lampen in keukens, toiletten, badkamers etc ? Buitenverlichting ?

  Daarnaast het volgende, nieuwe ontwikkeling:

  Witte LED’s op basis van zink selenide waarbij de led chip zelf geel licht geeft bovenop het blauwe licht van de P-N junctie.  ⚠️ Meld

 23. Tjalling, ik weet dat je je in ernergiezaken verdiept hebt (rendement windmolens), wellicht weet jij hoe het zit;
  Ik heb begrepen dat het produceren van spaarlampen vervuilender is dan de productie van gloeilampen met daarbij opgeteld de energieverspilling. Klopt dit, of is het broodje aap?


  ⚠️ Meld

 24. Het kwik in spaarlampen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Als een spaarlamp kapot valt, moet er heel voorzichtig worden omgesprongen met het kwik.

  Het Britse ministerie voor milieu heeft dat dringende advies gegeven.

  Spaarlampen sparen weliswaar stroom, maar bij de fabricage wordt veel meer energie en materialen gebruikt dan bij gloeilampen. De onderdelen voor spaarlampen worden in lage lonen landen gemaakt en bij de winning van de grondstoffen gaan mensenlevens verloren, ook kinderen, namelijk bij het winnen van Tantal in Afrika. Het vervoer van de grondstoffen en onderdelen gaat over de hele wereld en kost daarom ook extra energie.

  De industrie verdient miljarden aan de handel in spaarlampen, veel meer dan aan gloeilampen. Onder het mom van ‘energie sparen’ laten milieuorganisaties en overheden zich lijmen. Over de hoogfrequente straling van spaarlampen, die risico’s voor de gezondheid met zich meebrengt, wordt helemaal met geen woord gerept. Zoals gewoonlijk, als het erom gaat grof geld te verdienen.

  De elektronica en de buis van een spaarlamp zijn chemisch afval en moeten als zodanig afgevoerd en behandeld worden. De buis bevat 5 milligram kwikzilver, een zwaar vergif. Voor de fabricage van de elektronica bestaan strenge regels, maar niet in de lage lonen landen waar ze vervaardigd wordt.

  Spaarlampen geven niet alleen licht en warmte af, maar ook een aanzienlijk deel hoogfrequente straling, vergelijkbaar met die van lange- en middengolf radiozenders. De straling, tussen 43 en 51 KHz is gemoduleerd met 100 Hz pulsen. Op het tafelblad onder een spaarlamp is de sterkte ongeveer gelijk aan die van de radiozender Berom?nster op 2 kilometer afstand (namelijk 1,5 tot 2,5 V/m). Die radiozender is vanwege gezondheidsproblemen van omwonenden ontmanteld.

  Ook het 50 Hz elektrische veld van spaarlampen is sterker dan van gloeilampen. De laatste geven meer infrarood licht, warmte dus. De warmte die niet door de spaarlampen geleverd wordt, moet in de winter in woningen en kantoren bijgestookt worden.  ⚠️ Meld

 25. LED is wel degelijk het licht van de toekomst. LED geeft 100% licht en geen warmte. In Theaters en Discotheken wordt dit al veelvuldig gebruikt mede door het niet afgeven van warmte. LED is in vele kleuren te verkrijgen, energie zuinig en is wel degelijk dimbaar. Jammer dat er zoveel energie gestoken wordt in die vervuilende spaarlampen terwijl de oplossing al voorhanden is.


  ⚠️ Meld

 26. @Zwollenaar
  100% met jou eens. Het is in het belang van ons allemaal dat wij met zijn allen de energieconsumptie zoveel mogelijk reduceren.

  Als iedereen LED lampen gaat gebruiken dan hebben we al een stap in de goede richting genomen.


  ⚠️ Meld

 27. Als iedereen LED lampen gaat gebruiken dan hebben we al een stap in de goede richting genomen

  Vergeet ff niet dat zo’n ledlamp in de 6watt uitvoering toch nog zo’n 49,= euro kost.
  Maar hopen dat die dan maar heel lang mee gaat.


  ⚠️ Meld

 28. @yoyo
  Een LED lamp gaat 30 tot 50 jaar mee !!!!
  De investering wordt makkelijk terugverdiend.

  ——————————————————-
  Europeanen zullen moeten omschakelen van de traditionele, energieverspillende, gloeilamp naar energiezuinigere spaarlampen of LED lampen. De maatregel levert volgens Europa een jaarlijkse besparing op van 40 terrawattuur (TWh): dat is het equivalent van de energieconsumptie van Roemenië of van 11 miljoen Europese huishoudens. Door het plan zal jaarlijks ongeveer 15 miljoen ton CO2 minder uitgestoot worden.

  De consument zal eens het plan uitgevoerd is de keuze hebben tussen spaarlampen, halogeenlampen en tl-lampen.
  Daardoor zal een gezin volgens Europa jaarlijks 25 tot 50 euro besparen ondanks de duurdere aankoopprijs. Daarnaast kan men kiezen voor LED varianten van de hiervoor genoemde lampen. Ledlampen gaan nog 3 tot 10 keer langer mee dan een spaarlamp. Bovendien verbruikt een ledlamp duidelijk minder energie. Dit plan moet jaarlijks 5 tot 10 miljard euro opleveren voor de hele Unie.

  Het plan zal nu door het Europees Parlement behandeld worden waarna  ⚠️ Meld

 29. Hé Tjalling, beste wensen nog! Nog wat gehoord van de kap van dat Kraaijenbosje? Het laatste wat ik begreep is dat de vraag bij de Provincie ligt?


  ⚠️ Meld

 30. @ Gezellig: Ook de plannen vanuit Assendorp druppelen binnen:

  Beste liefhebber van Muziek in de Tent.

  Wij wensen u een muzikaal, goed, gezond, gelukkig en voorspoedig 2009!
  Het bestuur en vrijwilligers zijn voornemens er weer een spetterend jaar van te maken, met optredens van muzikanten in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.
  Matthias, onze programmeur, is druk in de weer om een bijzonder programma voor dit jaar voor ons samen te stellen. (Uw suggesties zijn natuurlijk altijd welkom).
  Uiteraard hopen wij ook weer op uw warme belangstelling in 2009.
  Houdt u daarom onze website goed in de gaten en u kunt natuurlijk vrienden worden van Muziek in de Tent op hyves….
  http://www.muziekindetent.nlhttp://muziekindetent.hyves.nl

  Op 11 Januari 2009 Aanplak Harrie in de Muziektent
  Natuurlijk hebben Janjaap en Wim in hun jonge jaren aan stoere popmuziek gedaan. Zongen ze in het Engels. Elektrische gitaren. Bandnamen als The Coonies en Pop Goes The Brain. Those were the days, my friend.

  Nu hoeven ze niet meer zo stoer te doen, vinden ze. Zijn wel nog altijd gek op een leuke en pakkende bandnaam. Aanplak Harrie dus. Losjes gebaseerd op het Drentse gebruik om bij verstoppertje spelen ??Aanplak Huppeldepup?? te roepen om aan te geven dat Huppeldepup gespot is door degene die hem is. Maar waar dat Harrie vandaan komt? Loopt lekker, da??s alles. Aanplak Harrie. Als het beestje maar een naam heeft.

  De kracht van de band zit hem allereerst in de sterke teksten van Frank Schaafsma. Die hebben een hoog poëtisch gehalte. Bekken goed. Gaan ergens over. Veel variatie. Licht melancholieke ondertoon . Milde humor. Subtiele sfeertekening.

  Maak kennis met Aanplak Harrie. Janjaap de Vries zingt. En speelt gitaar. Wim Katerberg drumt. En ondersteunt Janjaap op gezette momenten met een wondermooie tweede stem. Jan Mellema bast. En completeert de zang van Janjaap en Wim waar nodig.

  Op zondag 11 januari 2009 vanaf 14.00 uur treden zij voor u op in een (afhankelijk van de kou) ingepakte muziektent.

  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.

  Deze gelezen Plantje?

  Het bestuur en vrijwilligers zijn voornemens er weer een spetterend jaar van te maken, met optredens van muzikanten in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.  ⚠️ Meld

 31. @gezellig & zwollenaar,

  Als iedereen LED lampen gaat gebruiken dan hebben we al een stap in de goede richting genomen.

  NEEN dus, zie ook motivaties daarvoor.
  Het is niet simpel een ander lampje indraaien om energie te besparen – en als je het klakkeloos wel doet ben je dus een energieverslinder aan het worden zonder dat je er erg in hebt.
  Dat een toneel oid dat wel doet is mooi – daar kan het koeling schelen (op het podium kan het knap heet worden onder de studiolampen).
  @Yoyo,
  klopt daaruit blijkt ook dat het voorlopig geen energetisch goed alternatief is, simpelweg kan gesteld worden dat alles wat duur is, energieverslindend is. Duur in de zin van total cost of ownership. In dit geval door hoge/intensieve productiekosten en argumenten die Tjalling ook noemt.


  ⚠️ Meld

 32. @Me, ik zeg ook nergens dat je klakeloos een LED ipv een gloeilamp kan gebruiken. Ik zeg wel dat LED het licht van de toekomst is. Als ik op juiste wijze LED gebruik ipv gewone gloeilampen ben ik goedkoper uit. 1 LED gaat langer mee. 2. LED verbruikt veel minder energie.
  LED is in alle kleuren verkrijgbaar en wel terdege te dimmen dus je verhaal over meer stoken door de kleur van het licht is een broodje aap verhaal.  ⚠️ Meld

 33. @zwollenaar,
  nee, je bent dus niet goedkoper uit, hoewel men je dat natuurlijk graag wil laten geloven, zoals hierboven ook al uitgelegd.
  En als jij een LED lampje kan vinden dat aan alle genoemde voorwaarden voldoet, dan KAN het dus handig zijn om te gebruiken in e.o.a. donker kantoor met airco ofzo, maar voor thuissituatie is het vooral verstandiger (milieutechnisch) om je huis te verwarmen met groene stroom dan met duur aardgas – zeker in de toekomst.
  En nee, dat de kleur verlichting invloed heeft om het welzijnsgevoel van de mens is geen broodje aap. Als je dat denkt ga dan gerust eens googlen ofzo, is een hoop over te vinden. Beter nog: probeer het zelf eens uit.
  Maar goed, alle argumenten vallen in herhaling.


  ⚠️ Meld

 34. Ik ben daar ook heilig van overtuigd.
  Ik heb m’n fiets ontdaan van halogeenlampen en er zuinigere LED-lampen voor in de plaats gezet.

  een 5W halogeenlamp op 12V geeft ongeveer net zoveel licht als een veel zuinigere 3W Luxeon LED die eveneens aangesloten is op 12V.

  En dimmen stelt inderdaad geen drol voor. Zelfgebakken achterlichtje voor m’n fiets met 2x een 1W Luxeon:  ⚠️ Meld

 35. zuinigere LED-lampen voor in de plaats gezet

  Prima toch, zou ik ook doen als ik een fiets had.
  Maar ledverlichting is toch nog een soort van gerichte verlichting.
  Wat op een fiets oid prima werkt.
  Hang maar eens 2 van die led lampen in de huiskamer op.
  Om nu een boek te gaan lezen met een zaklantaarn in de hand gaat me toch iets te ver.
  Denk dat je dan toch snel die oude pitten terug plaatst.
  Het zal echt nog wel ff duren eer de ledverlichting de woonkamer betreed.
  Misschien met spiegelreflectie oid dat het een groter oppervlakte kan bereiken, en niet onbelangrijk de lichtkleur.

  De lichtstroom hangt af van het vermogen van de bron en van de kleur van het licht

  (lees wikipedia) daar tipt de ledverlichting helaas nog niet aan.


  ⚠️ Meld

 36. Deze gelezen Plantje?

  Het bestuur en vrijwilligers zijn voornemens er weer een spetterend jaar van te maken, met optredens van muzikanten in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.

  Nu wel! Donderdag hebben we weer repetitie. Ben benieuwd of de demo al bijna af is!
  Ik neem aan dat ik die gewoon naar iemand van muziek in de tent kan sturen…. En anders komen ze maar een keer bij een repetitie kijken. Laten we er een goed voornemen van maken om Litter dit jaar minimaal 1 keer in de tent te laten spelen!


  ⚠️ Meld

 37. Interessante discussie over zuinige lampen trouwens.

  Maar wel jammer, dat er overal vol op spaarlampen wordt ingezet terwijl dat dus helemaal niet zo onomstreden is!


  ⚠️ Meld

 38. @Gezellig

  Een LED lamp gaat 30 tot 50 jaar mee

  Lees uit onderstaande dat de gebruiksduur toch beduidend minder is.
  (wel een mooie link van je trouwens die “trosradar”)

  Gloeilampen:
  Aanschaf ?? 6 euro.
  Stroomverbruik per jaar 80.50
  Levensduur (theorie 3 jaar, praktijk 2 jaar)
  Kosten naar 5 jaar = 417.50 (ex inflatie)

  Spaarlampen:
  Aanschaf ?? 42 euro.
  Stroomverbruik per jaar 20.15
  Levensduur (theorie 5 jaar, praktijk 3 jaar)
  Kosten naar 5 jaar = 170.75 (ex inflatie)

  LED Lampen:
  Aanschaf ?? 126 euro.
  Stroomverbruik per jaar 8.05
  Levensduur (theorie 10 jaar, praktijk 5 jaar)
  Kosten naar 5 jaar = 166.25 (ex inflatie)  ⚠️ Meld

 39. Nee joh, is toch al geweldig dat iemand van hier in een band speelt. Had ik ook wel gewild, dan het liefst op drums. Maar een beetje leuk meedansen op de muziek is al teveel gevraagd. 😉


  ⚠️ Meld

 40. @ Radjes, gaan jullie hier ook nog wervende teksten plaatsen voor dat bijzonder gezellige zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hal op 17/1? Weet iedereen al dat er altijd een onvergetelijke feestavond aan vast zit? En dat de optredend artiest pas 17/1 bekend wordt?


  ⚠️ Meld

 41. Bijzonder verhaal:

  Een viertal Kamperpoorters kregen er gisternacht lucht van dat er in hun wijk een inbreker / insluiper actief was. De 4 personen starten na die nacht, toen er sneeuw gevallen was, een speurtocht naar de dief.

  Gewapend met een zaklamp vonden ze al snel een vers spoor in de wijk. Een schoenmaat van 41 en van het merk Nike bracht hun spannende zoektocht langs diverse straten, steegjes en bij woningen van de Kamperpoort.

  Ter hoogte van de Leenbakker eindigde het verse spoor en zagen ze dat het spoor daar ook was begonnen, toen de vier Sherlocks omsingeld werden door politieeenheden met de vraag wat ze wel niet aan het doen waren. Geschrokken legden ze uit dat het een speurtocht naar de inbreker betrof, en konden hun weg vervolgen. De politie was kennelijk ook alert op de aanwezigheid van de inbreker.

  Weer thuis aangekomen werd er in de woning van één van de vier de bewuste voetzool in huis aangetroffen. Er werd gelukkig niet iets van waarde gemist, maar een pakje Marlboro sigaretten kon niet meer gevonden worden.

  Ingezonden  ⚠️ Meld

 42. Jaa hoor, wat een apart verhaal over die insluipers…..ik denk niet dat je als insluiper 4 kamperpoorters tegen je wil hebben. Zie daar geregeld gasten van 2 bij 2 rondlopen 😀


  ⚠️ Meld

 43. zeer zeker een insluiper/inbreker… leuk uitje het spoor ligt er nog steeds 😉
  schijnt al een onderzoek van de politie ingesteld te zijn op deze spannende zaak, misschien verklaard dat in ieder geval de alertheid…


  ⚠️ Meld

 44. Petitie vuurwerk
  Momenteel heeft iemand een petitie opgezet om vuurwerk te verbieden. Weet iemand ook of er een petitie opgezet is om het niet te verbieden?
  Wat mij betreft is het hoog tijd voor opstand tegen de regelterreur van sommige mensen…..ik moet toegeven er echt heel opstandig van te worden. Wat mij betreft wordt het patroon van vrijheidsinperking daadkrachtig doorbroken.


  ⚠️ Meld

 45. Het wordt steeds gekker hier in nederland we moeten hier alles maar goedvinden en toelaten. De NVU marcheert hier door de straten, terwijl billeknijper van bommel al zijn socialistische principes aan de kant schuift en ons mee wil slepen in een intifada tegen israel! mensen, het moet toch niet gekker worden geef mij fidel castro maar dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.


  ⚠️ Meld

 46. Dan moet je lekker in Cuba gaan wonen Pp, kan jij ook je eieren op de bon gaan halen, als ze uberhaupt geleverd worden. En de staat om toestemming vragen om het land te mogen verlaten. :'(


  ⚠️ Meld

 47. Beste Wensen Tim!

  Zoals je boven je kunt lezen zijn er ook mensen die blijkbaar geen vrede in het Midden Oosten wensen. Vind het persoonlijk ongelooflijk dat de partijen schijnbaar niet eens om de tafel zijn te krijgen na al die jaren. Gister ook weer, die school.
  Volgens mij gaat het allemaal op politieke invloeden van (enorm) grote landen, economische invloeden en die van de wapenindustrie. Ook denken teveel mensen té zwart/wit.


  ⚠️ Meld

 48. Ondertussen kijkt niemand meer naar Afrika!

  Ook iets met politieke invloeden van (enorm) grote landen, economische invloeden en die van de wapenindustrie?


  ⚠️ Meld

 49. RTV Oost of WVF (wie het ook organiseert): Gaat dat sportspektakel as zaterdag nog door op onze mooie accomodatie? Simone Chapel zou het presenteren, meen ik ergens gelezen te hebben?
  Misschien is er aanvullende info beschikbaar, wanneer het doorgaat?


  ⚠️ Meld

 50. Las in een (voor mij nieuw) full-color Zwols-glossy met veel reclame, dat Jan Terlouw gewoon in Zwolle naar school ging. Volgens mij was het Lyceum in de Veerallee toen onderdeel van het CCC.


  ⚠️ Meld

 51. @ Natascha: Ja. Dat hij in Zwollywood naar Windesheim was geweest, had ik al van een klasgenoot gehoord die bij DvhN zit. Hij woonde hier ook geloof ik ook. Nu met zijn bedrijf van Steenwijk naar Zwolle verhuist. Wil ook gebruik van studenten v/h Windesheim maken.


  ⚠️ Meld

 52. Ziet er goed uit! Maar ik plof er als Ajacied maar niet wat op. Da’s niet zo gepast. Trouwens hier is net een Edon-lid komen werken, Albert D.


  ⚠️ Meld

 53. Net binnengekregen.
  Niet Zwolle, maar toch…

  IJs op route Blokzijlermerentocht niet meer betrouwbaar

  Blokzijl ?? Op de route van de Blokzijlermerentocht (Giethoornsemeer, Blokzijlermeer en bij Jonen) is het ijs niet meer betrouwbaar. Een aantal mensen is door het ijs gezakt en er zijn door de hulpdiensten op dit moment zes gewonden behandeld.

  De organisatie en hulpdiensten doen een dringende oproep aan mensen die zich nog op het ijs bevinden om zo snel mogelijk van het ijs af te gaan en de aanwijzingen van officials en politie op te volgen. Als zich nog deelnemers op het ijs bevinden, dan moeten zij zo snel mogelijk van het ijs gaan.  ⚠️ Meld

 54. @ Larry, had de gezellige zondagmiddag al aangekondigd. Maar ik denk dat ik zelf een heerlijk, lang warm bad ook nog niet zo gek vind 😉

  geschreven door dick, op 5 januari 2009 om 15:25

  @ Gezellig: Ook de plannen vanuit Assendorp druppelen binnen:

  Beste liefhebber van Muziek in de Tent.

  Wij wensen u een muzikaal, goed, gezond, gelukkig en voorspoedig 2009!
  Het bestuur en vrijwilligers zijn voornemens er weer een spetterend jaar van te maken, met optredens van muzikanten in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.
  Matthias, onze programmeur, is druk in de weer om een bijzonder programma voor dit jaar voor ons samen te stellen. (Uw suggesties zijn natuurlijk altijd welkom).
  Uiteraard hopen wij ook weer op uw warme belangstelling in 2009.
  Houdt u daarom onze website goed in de gaten en u kunt natuurlijk vrienden worden van Muziek in de Tent op hyves….
  http://www.muziekindetent.nlhttp://muziekindetent.hyves.nl

  Op 11 Januari 2009 Aanplak Harrie in de Muziektent
  Natuurlijk hebben Janjaap en Wim in hun jonge jaren aan stoere popmuziek gedaan. Zongen ze in het Engels. Elektrische gitaren. Bandnamen als The Coonies en Pop Goes The Brain. Those were the days, my friend.

  Nu hoeven ze niet meer zo stoer te doen, vinden ze. Zijn wel nog altijd gek op een leuke en pakkende bandnaam. Aanplak Harrie dus. Losjes gebaseerd op het Drentse gebruik om bij verstoppertje spelen ??Aanplak Huppeldepup?? te roepen om aan te geven dat Huppeldepup gespot is door degene die hem is. Maar waar dat Harrie vandaan komt? Loopt lekker, da??s alles. Aanplak Harrie. Als het beestje maar een naam heeft.

  De kracht van de band zit hem allereerst in de sterke teksten van Frank Schaafsma. Die hebben een hoog poëtisch gehalte. Bekken goed. Gaan ergens over. Veel variatie. Licht melancholieke ondertoon . Milde humor. Subtiele sfeertekening.

  Maak kennis met Aanplak Harrie. Janjaap de Vries zingt. En speelt gitaar. Wim Katerberg drumt. En ondersteunt Janjaap op gezette momenten met een wondermooie tweede stem. Jan Mellema bast. En completeert de zang van Janjaap en Wim waar nodig.

  Op zondag 11 januari 2009 vanaf 14.00 uur treden zij voor u op in een (afhankelijk van de kou) ingepakte muziektent.

  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.

  Deze gelezen Plantje?

  Het bestuur en vrijwilligers zijn voornemens er weer een spetterend jaar van te maken, met optredens van muzikanten in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.  ⚠️ Meld

 55. Zaalvoetbal voor het goede doel:

  Het squash & cardiofit centrum Zwolle-toernooi….met altijd een oergezellige feestavond en een mysteriequest (striptease, paaldansen, astiest…..we zijn benieuwd)

  Zaterdag 17 januari is WVF’s eerste wedstrijd om 13.45 uur tegen De Twee Heeren.
  De tweede wedstrijd is om 15.15 uur tegen die zaalvoetballers uit Harderwijk (echt zaalvoetbalteam!)
  De derde wedstrijd is om 16.15 tegen Dalfsen.
  Vanaf 16.30 uur volgen de finalerondes.

  Je moet eerste worden in de poule om de finale te halen.

  De roots van dit toernooi met 16 teams liggen bij oud-ZAC 3.
  In het verleden is al zo’n 25.000 Euri voor verschillende goede doelen opgehaald. Dit jaar ikrijgt De Boog (gehandicaptenvoetbal) de cheque ’s avonds.


  ⚠️ Meld

 56. Aansprekende mening:

  Geert waar blijft het leger?

  Ik moet U bekennen: ik heb Geert Wilders de afgelopen dagen gemist. Ik heb een weekje gewacht, maar nog steeds houdt hij zijn mond. Nee, niet over Israël, maar over zijn specialisme bij uitstek: de aanpak van ordever­storend straattuig.

  Waar was hij met Oud en Nieuw? Toch niet toevallig op de Antillen, waar de jaarwisseling – althans afgaande op een gebrek aan krantenberich­ten – rustig moet zijn verlopen, teneinde daar heldere afspraken over een passende ont­vangst van zijn fractiegenoot Hero Brinkman te maken? Ginds schijnt men er, afgaande op uitlatingen van de chef-protocol van Aruba, immers een heel interessant begroetingsprotocol voor Nederlandse Kamerle­den op na te houden.

  Volgens de Arubaanse minister van Justitie Rudy Croes verdient Brink­man een klap op zijn smoel. Is dat de Antillen-variant van de fameuze Rotschop van Remkes, die overi­gens evenmin ooit is uitgedeeld? In Zuidkorea behoort het al langer tot de parlemen­taire zeden om elkaar te lijf te gaan, en deze Aziatische groeitijger stond jarenlang ook al voor het neoliberale economische ideaal van VVD en PVV model.

  Hoe dan ook, toen nog maar een paar maanden geleden Marokkaanse straatschoffies in Gouda enkele buschauffeurs het leven zuur maakten, sloegen beide partijen op tilt. Wilders wilde het leger uit Afghanistan terughalen om de orde te herstellen, en volgens VVD-woordvoerster Laetitia Griffith stond zelfs het land in brand. Waar was hij met Oud en Nieuw?Dan moet het haar op 1 januari toch te moede zijn geweest, alsof net de atoombom op Nederland was gevallen. Men zou inderdaad bijna menen dat dat daadwerkelijk is gebeurd, nu haar spraakvermo­gen is verlamd.

  Bij de Oudjaarsnachtoogst aan uitgebrande auto’s en belaagde overheids­diena­ren vielen de Goudse ontsporingen in het niet. Als het gaat om het voort­brengen van straattuig weet het autochtone bevolkingssegment op gezette tijden het allochtone verre te overtreffen.

  Waar blijft Wilders nu? Het zal toch niet zo zijn dat hij spreekt over allochtoon tuig en zwijgt over autochtoon tuig, omdat zich daaronder misschien een boven­proportioneel deel van zijn kiezers bevindt? Dat hij dus, in strijd met de westerse basiswaarden die hij altijd zo dapper tegen enge boerka­dragende moslims verde­digt, eerste- en tweede­rangs mensen onder­scheidt?

  Het is vast niet netjes van mij om zoiets lelijks te denken. Maar de gedachte dringt zich wel onweerstaanbaar op.  ⚠️ Meld

 57. Deze gelezen Plantje?

  Het bestuur en vrijwilligers zijn voornemens er weer een spetterend jaar van te maken, met optredens van muzikanten in alle soorten en maten en voor ieder wat wils.

  Hey….? Ja, dit had ik gelezen en ook al op gereageerd…maar mijn reactie lijkt wel weg…
  Of heb ik gedroomd dat ik reageerde? 🙂


  ⚠️ Meld

 58. Gezellig leuk inderdaad Diana. Goede Zwolse beelden en dito gezongen onder gitaarbegeleiding. Is dit in opdracht van de gemeente?


  ⚠️ Meld

 59. Waarom weten we dit (tussen —, daar ik weer) niet en zou het waar zijn:
  ——
  Ach, het feit dat Balkenende’s broer Roland chef is bij het Amerikaanse bedrijf Tenaris, dat in Irak en Afghanistan oliepijpleidingen aanlegt, dat ligt er warempel ook nog. Onze premier zou, als hij toch zo van omgekeerde bewijslasten houdt, maar eens moeten gaan bewijzen dat zijn familie geen profijt getrokken heeft van de oorlogsverwoestingen. Want het moet een rechtgeaard gelovige toch na aan het hart liggen dat elke schijn van belangenverstrengeling weggenomen wordt, nietwaar?
  ——
  De vriend van Bush en die foute Belg die de rechter wilde beïnvloeden. En van zijn gemeente in Zeeland natuurlijk. Zou hij ook vriend van de ultra-conservatieve (knagend aan het fascistische) machtswellusteling Sylvio B. zijn?


  ⚠️ Meld

 60. Koud he?
  Nu hoor je niemand over de opwarming van de aarde door co2 uitstoot.Past ff niet in het straatje van die mileu gasten. ;D


  ⚠️ Meld

 61. We hebben al weer wat anders gevonden,

  De vakanties van Nederlanders dragen jaarlijks 7,9 procent bij aan de uitstoot van CO2 van de gehele Nederlandse economie. Dat is bijna net zoveel als de hele chemische industrie in Nederland. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde onderzoek ‘Reizen op grote voet 2005’ van onderzoeksbureau NRIT en de hogeschool voor toerisme in Breda.

  Nu maar hopen dat we daar geen belasting voor hoeven te betalen.


  ⚠️ Meld

 62. Klonk grappig, de charmante Simone Chapel met RTV Zwolle vanaf De Weide Steen. Het thuisparadijs van WVF. C1 (met trainert Freek) en B1 (trainert Dennis) werden eerst ondervraagt. Om daarna gezellig in de sportzaal van Stadshagen een toernooitje te spelen.


  ⚠️ Meld

 63. Vervolg open winkeldeuren bij kou
  Ik heb het Zwolse Groenlinks/De Groenen gemaild met de vraag of zij iets kunnen doen aan het feit dat veel winkels tijdens de vrieskou de deuren nog open hebben staan. Ze hebben al gereageerd en gaan uitzoeken of ze er iets aan kunnen doen.

  Zo’n 2 jaar geleden heb ik ze gemaild met de vraag of we in Zwolle ook containers voor luierrecycling konden krijgen en ook dat hebben ze toen gelijk opgepakt.

  Positief vind ik dat!


  ⚠️ Meld

 64. geschreven door Yoyo, op 10 januari 2009 om 12:15

  We hebben al weer wat anders gevonden,

  De vakanties van Nederlanders dragen jaarlijks 7,9 procent bij aan de uitstoot van CO2 van de gehele Nederlandse economie. Dat is bijna net zoveel als de hele chemische industrie in Nederland. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde onderzoek ‘Reizen op grote voet 2005’ van onderzoeksbureau NRIT en de hogeschool voor toerisme in Breda.

  Nu maar hopen dat we daar geen belasting voor hoeven te betalen.

  Daar betalen we toch al dik belasting over? Die CO2 uitstoot zal vooral liggen in het vervoer dat we gebruiken om op de plaats van bestemming te komen. Nou, daar betaal je altijd belasting over.
  Dan heb je nog eens de toeristenbelasting…ook zo’n belachelijk iets!

  Ook gewoon weer een stom iets van bepaalde onderzoeksinstituutjes om zo een getalletje zonder verder verband de media in te gooien. De enige conclusie die straks nog getrokken kan worden is: laten we niets leuks meer doen en niets meer doen wat niet strikt noodzakelijk is! Want al het leuke dat we doen zorgt voor nodeloos CO2 in de lucht brengen!


  ⚠️ Meld

 65. @dick, wat is jouw probleem toch met balkenende? deze door de meerderheid gekozen leider is geen toevalstreffer want hij zit er nu alweer heel lang. ben jij nou zo slim of is de rest van nederland zo dom? heel het weblog is al zo links als de pest. zelfs pvda is al een rechtse partij zo langzamerhand dus kom op dick, join us. een mens is nooit te oud om van mening te veranderen.


  ⚠️ Meld

 66. Joop, zomaar een greep uit je laatste reacties:

  wat een geneuzel weer, kan er voor deze groep uitkeringstrekkers niet wat nuttigers georganiseerd worden? ik zie bijv. nog talloze wilgen die geknot moeten worden.

  is dit weer een reclame of verbeeld ik me dat nou weer ? laatst werd er ook al zo,n drankboer de hemel ingeprezen door weblog, wat is dat toch?

  hopenlijk gaat ie weg want het is geen betrouwbare keeper. hij schijnt ook slecht in de groep te liggen.

  Heb je nu echt niet in de gaten dat dit onverbeterlijke pessimisme een heel treurig beeld schetst?
  Het is een keuze Joop, of je geniet in het leven of je overal aan ergert…..
  Met die eeuwige kritiek bereik je ook niets, weinig mensen zullen dergelijke kritiek serieus nemen, althans niet de mensen die je door je kritiek probeert te veranderen; de mensen op wie je kritiek uit.Die gaan zich alleen nog maar meer afzetten tegen wat jij vindt. Ik neem aan dat je mensen wilt bereiken en eventueel wilt overtuigen als je een post plaatst, maar bij elke kritische post die van jou komt, heb ik bij voorbaat al meer op met degenen op wie jij je kritiek uit. Ik weet niet hoe anderen er over denken, maar je kritiek werkt bij mij averechts, dus als het stiekem je bedoeling is dat men alles waarop je kritiek uit eigenlijk heel leuk moet gaan vinden, dan pas strookt datgene wat je bereikt met datgene wat je wilt bereiken….. 😉

  op een goed leven joop!


  ⚠️ Meld

 67. ghehe,

  – Of het niet plezierig is is aan de beoordeling van de lezer; Deze lezer vermaakt zich kostelijk!

  _Of het al dan niet werkt valt nog te bezien;Als iedereen gaat roepen hoe goed het hier allemaal is, denk ik toch meer aan communistische staten.

  Kortom, ben blij met kritiek. in welke vorm dan ook 🙂


  ⚠️ Meld

 68. Brug,

  Kritiek is zeker iets wat nodig is, het hangt wel van de mate af. En misschien heb je wel een beetje gelijk. In wat ik zei, heb ik het voornamelijk over wat ik ervan vind, interpretaties van andere lezers zijn inderdaad niet aan mij om te beschrijven.

  Overigens, doel ik in mijn schrijven voornamelijk op het kritiek uiten op evenementen. Deze kritiek is voornamelijk te beschrijven als het niet kunnen accepteren van andermans vrijheid in beredeneren. Ik ervaar de kritiek bijdeze juist als een opinie met een communistische grondslag.
  Dat wil niet zeggen dat die kritiek niet geuit mag worden, ik voel me echter wel vrij om aan te geven hoe het op mij overkomt….  ⚠️ Meld

 69. Overigens, is het eens iemand opgevallen dat de ’tevreden smiley’ 2x voorkomt in het rijtje smileys? alleen heeft de een rode mond en de ander een zwarte. Ook de toetscode is anders…..
  wie weet wat het verschil in achterliggende emoties hierin is?
  Niet heel belangrijk ofzo, maar ben er wel nieuwsgierig naar :-* 🙂

  ===========

  Mannetje – vrouwtje ?


  ⚠️ Meld

 70. Joop maakt het wel heel dolletjes, Balkenende een leider hahahahaha. Meen je toch niet serieus he…

  Tip aan Ghehe; laat die Joop toch in zijn sop gaar koken, daar is geen eer aan te behalen. Hij loopt gewoon iedereen te dollen samen met zijn billenmaatje Pp. Je snapt toch zelf ook wel dat niemand zo ziekelijk kortzichtig kan denken zoals Joop en Pp over komen in hun uitingen? Het moet gewoon een grap van ze zijn. Gewoon negeren die 2 doe ik ook. (ja, nu even niet maar heb met Ghehe te doen) Hopelijk worden ze ooit geblokt op deze site als de redactie van Weblog zichzelf serieus neemt!  ⚠️ Meld

 71. @ Brug:
  De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

  Dus Brug, in dit geval slaat je bijdrage nergens op..


  ⚠️ Meld

 72. Ben het ook niet altijd eens met Joop en Pp,maar zonder die twee is dit forum een stuk minder interesant.Vooral de reacties op hun post is voor mij een vermaak achter de pc.

  Dus Joop en Pp ga door met zeiken en zeuren

  ;D


  ⚠️ Meld

 73. @ Joop, op 11 januari 2009 om 11:38

  Vind JP een sneu overkomend Harry Potter hoofd. Die absoluut geen leidertype is. Met zijn Normen & Waarden. Het zal toch niet zo zijn dat hij bepaald wat de Normen en Waarden moeten zijn in NL. Je kunt natuurlijk niet voor 16-17.000.000 mensen de standaard bepalen. Hij werd ingefluistert eerst door Donnertwetter (voortdurend). Die nadat hij weg moest wezen als minister gewoon weer minister mocht worden. Sjek de Vries is ook zo’n bekende influisteraar. Was uitstekend te horen tijdens het debat met Bos destijds op radio 1-live.
  Je kunt toch met geen mogelijkheid zeggen dat het een premier voor alle Nederlanders is? Nu wil hij TOCH weer naar Afganistan na 2010. terwijl v.Middelkoop en de regering hadden gezegd dat dit het slotakkoord was. Maar zoals een blinde nog kan zien loopt JP voortdurend aan de halsband van Amerika. Noemt Bus en die rechter-bewerkende mp van Belgie zijn persoonlijke vrienden. Dan zal de uiterst conservatieve Berlusconi ook wel een vriend van hem zijn.

  Beste Joop de MP wordt NOOIT door de meerderheid gekozen. Jeep de Hope Scheffer moest door smerige politiek wijken voor JP. Dit is zogenaamd hun enige kandidaat. Begrijp niet dat Wijffels niet naar voren is geschoven. Of Doekle, vond ik ook een topper. Maar is op een zijspoor gezet (HBO-raad) omdat hij te kritisch was met dat pamflet.
  Laat ze van Agt, van de Boek en Lubbers maar eens vragen hoe het in het Midden Oosten moet! Of Aantjes…. Nee, er mogen geen kritische noten worden gekraakt.

  De houding van CDA en CU ook inz dat bijzonder trieste gebeuren in het Midden-Oosten. De interviews ook met RAT Verhagen, nu weer over verlenging Afganistan. De betutteling die voornamelijk van CDA en CU komt.

  Moet ik je nu ook nog uitleggen waarom CDA in DIT land al zo lang in het centrum van de macht zit? Pvda is een Links van het midden partij Joop. En heeft al heel wat voor elkaar gekregen. Ook wat het CDA niet wilde. Wat dacht je van het uiterst-sociale Generaal Pardon. En wat een zielig creeeren van kloven altijd dat links-rechts-troelala gedoe. Wil je een lijstje?

  Ach, ik heb nog wel meer tegen ze. Met name tegen JP (geen Irak-onderzoek). Maar ff geen zin er langer over na te denken.

  Een mens moet zich nooit te groot voelen om van mening te veranderen. Om voor goed argumenten open te staan. Ben zéker wel eens van mening veranderd. Vaak: jij ook?


  ⚠️ Meld

 74. En dan komt ons Christelijke kabinet ook nog met het bezopen idee het aantal koopzondagen terug te dringen!
  Geef mensen de kans geld te verdienen op de zondag, geef de mens de gelegendheid geldt te besteden op de zondag! Houd de economie draaiend!
  En bovenal: LAAT DE MENS ZELF KIEZEN HOE ZE WILLEN LEVEN! (In plaats van een aantal belabberde Christelijke moralen op te leggen!)


  ⚠️ Meld

 75. hej dick, ik geloof wel aan de reactie te zien dat er een gevoelige snaar is geraakt. echter in je hele A4 betoog lees ik nergens wie het dan moet gaan doen. PvdA zeker, dan kunnen de geldkranen weer open en over 4 of 8 jaar de christenen weer dweilen zeker. Ik verander bijna elke dag van mening, als ik gecremeerd wordt waait mijn wind nog met alle winden mee 😉


  ⚠️ Meld

 76. Dat is je bedoeling toch Joop, beetje comedy in de tent. En omdat ik daar ook altijd wel voor wil zorgen, heb ik graag en met liefde geantwoord. Weet je toggg 😉

  Wijffels of Doekle staan in mijn reactie als betere MP’s. Maar waarschijnlijk té kritisch, mag niet bij het Apél. Er komt over een paar jaar nog wel een goeie door trouwens. hij liep een tijd bij ons, gaat nu in Grongingen sturderen en bedankte voor een raadszetel in Hoogeveen. Maar het is natuurlijk voornamelijk “ons kent ons”, lijntjes, mogen en gemogen worden. Toch geef ik Vincent een goede kans.

  Ach Joop, kom je nog eens ergens met dit levenscredo:

  Ik verander bijna elke dag van mening, als ik gecremeerd wordt waait mijn wind nog met alle winden mee

  Hokjes denken en generaliseren: dé Christenen. Denk je dat alle Christelijke mensen op een Christelijke partij stemmen? Zou wat zijn, wel verhelderend voor je wereldbeeld natuurlijk. Wel eens van Huub Oosterhuis gehoord?

  Dacht dat Wouter Bos een uitstekend Minister van Financien was.


  ⚠️ Meld

 77. Kijk eens aan, Bert Wagendorp heeft de betrouwbaarheid van het CDA (m.n. RAT Verhagen) al uitstekend verwoord:

  Onze missie in Uruzgan zou hoe dan ook stoppen, zomer 2010, maar Balkenende heeft het al gehad over een nieuw weegmoment…
  In december 2007 werd de verlenging van de missie in Uruzgan door de Tweede Kamer gesteund onder de voorwaarde dat die in augustus 2010 zou eindigen, mission accomplished of niet.
  Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen zag toen al meer in verlenging met vier of zes jaar. Volgens de Volkskrant hadden zijn diplomaten gewaarschuwd dat het zou zijn gedaan met onze invloed in de wereld, als het leger voortaan alleen nog maar zou uitrukken voor de Vierdaagse van Nijmegen.
  Daar schrok Maxime geweldig van. Dat had hij weer. Jarenlang alle vuile karweitjes opgeknapt in de CDA-Kamerfractie, alle hoon dat hij een Limburgse gladjanus was geslikt en de moed erin gehouden met zijn grote droom: het ministerschap van Buitenlandse Zaken.
  Was ie dat eindelijk, dreigde hij een anonieme frequent flyer te worden. Nachtmerrie. Samen met Jan Peter naar Washington en van het vliegtuig worden gehaald door een onder-onderminister met een spraakgebrek.
  Dan nog liever Gouverneur van Limburg.
  Twee jaar verlenging was in 2007 politiek het maximaal haalbare. Maar Maxime wist dat de twee jaar van 2007 niet per se de twee jaar van 2009 of 2010 hoefden te zijn.
  Dat bleek de afgelopen maand.
  Half december zei premier Balkenende bij Pauw & Witteman dat er, als Barack Obama ons zou vragen ook na 2010 in Afghanistan te blijven, sprake zou zijn van ??een nieuw weegmoment??.
  Zodra ze in Den Haag met nieuwe termen gaan smijten, moet je oppassen. Die woorden worden bedacht door politieke strategen. Obama kan tien keer bellen, maar wij gaan weg, zei Van MiddelkoopJe kunt wel plompverloren zeggen: ??Als Obama ons belt, kunnen we gewoon niet weigeren??, maar dat klinkt slap. ??Weegmoment?? is beter, daarmee suggereer je dat je niet met je laat sollen en pas na flink nadenken zult doen wat Obama zegt.
  Eind december was minister van Defensie Van Middelkoop in Afghanistan. ??De nieuwe Amerikaanse president Obama kan me tien keer bellen??, zei hij, ??maar onze missie in Uruzgan stopt in augustus 2010.??
  Niet naar P&W gekeken zeker, onze Eimert. Even dat van dat weegmoment gemist. Of misschien meende die steile gereformeerde Eimert wel dat je niet aan gemaakte afspraken hoort te tornen.
  Tijd om in te grijpen, vond Verhagen. Straks dacht Obama nog dat bellen geen zin meer had. We gaan in 2010 weg, zei Maxime in De Telegraaf, maar: ??Dat is het besluit dat wij genomen hebben, niet meer en niet minder. Ik ga niet bij voorbaat zeggen dat dit het is.??
  Typische Maxime-speak. Ieder ander zou zijn tong verstuiken van zulke dubbelhartige praatjes, maar hij niet.
  Maxime gaat enorm meewegen op het weegmoment.
  We gaan weg, maar we gaan ook niet weg. Misschien gaan we weg (1 december) maar keren we meteen weer terug (2 december). Misschien gaan we weg uit Uruzgan, maar niet uit Afghanistan.
  Eén belletje van Obama en Balkenende en Verhagen springen in het regeringsvliegtuig om in Washington flink invloed te gaan uitoefenen.
  Ik zie die twee al trots staan glunderen, naast Barack, foto met handtekening op zak.
  Nog zeker tot en met 2014, schat ik.  ⚠️ Meld

 78. @ Admin: gister op het NOS -journaal. Ziekenhuizen hebben misschien geen geld voor uitbreiding. Ook Zwolle werd genoemd… Is bekend hoe het met de plannen staat?

  Laat die Klink ook maar eens naar zijn ziekenhuizen kijken: Geen uitbreiding? Wat is het gevaar? Marktwerking in de zorg….er is nog nooit zoveel gezeur rond ziekenhuizen geweest.


  ⚠️ Meld

 79. @Joop @Pp
  Hoe denken jullie over die andere Christelijke partij, de SGP. Kan deze partij ook op jullie sympathie rekenen ?

  Overigens probeer ik zelf niet in termen van links of
  rechts, groen of grijs etc. te denken. Wat schiet ik daar mee op ? Ik denk liever in oplossingen, niet in problemen.  ⚠️ Meld

 80. @gezellig: ik kan alleen voor mezelf zeggen dat ik de SGP en ook de christenunie niks vind. altijd maar met die bijbel zwaaien als het ff moeilijk wordt. zelf ben ik fan van willem lucht.


  ⚠️ Meld

 81. De derby in Spakenburg,blijft een hele mooie Dick,die heel vaak goed gaat.Maar zijn er in de familie problemen dan is zo,n derby DE gelegenheid om elkaar is flink af te rossen in een weiland.Ook rooie en blauwe maken zich er schuldig aan.
  Jammer is dat Quick boys er een zooitje van gemaakt heeft,nu ligt het hele dorp droog voor de wedstrijd.
  Wij hebben trouwens afgelopen keer een treetje via de achtertuin weten binnen te krijgen,maar het was zo koud dat warme chocomel ook welkom was.
  Stond er echt even van te kijken dat jij er ook was,volgende keer samen een visje eten. 😛


  ⚠️ Meld

 82. Haha, ’t is wel bijzonder volk daar. Zien elkaar ook ’s avonds gewoon weer in het dorp. O, en nixxx zeggen he over dat treetje. Nou ja, de vis smaakte prima. Wij wilden die wedstrijd eens zien, jullie komen er vaker begreep ik.
  Is goed, volgend seizoen lijkt dan leuker om af te spreken. IJsselmeervogels-Spakenburg is nixxx aan. Volgens mij de laatste wedstrijd en dan zijn de blauwen al lang kampioen.


  ⚠️ Meld

 83. @ghehe
  Over die smilies…. ik heb ze net even bruut vergroot in een tekenprogramma. Ze zijn los van de kleur inderdaad exact hetzelfde.
  Maar ik begin toch even wat te twijfelen over de betekenis.
  Ik ken het * als een kusje maar dat is geen wetmatigheid op internet zo te zien.

  Tweakers:
  : * levert op

  ⚠️ Meld

 84. WFvN, 😀

  Puh is dan nog redelijk uit te leggen idd 😀
  Maar wel vreemd hoor, nou ja als de mimiek van de personen om mij heen maar redelijk te ontcijferen is, dan laat ik de roodgebekte smiley voorlopig maar even ongebruikt 😉


  ⚠️ Meld

 85. Duncan speelde laatste man,normaal staat hij midden,daarom was hij minder/slecht.

  Normaal gaan we altijd “uit”mee naar de vogels,maar dit keer thuis wezen kijken,de sfeer is ook wel beter geweest hoor,ook na verlies.Volgende keer beter Dick.


  ⚠️ Meld

 86. @WFvN & ghehe

  : * is wanneer je deze aan wilt klikken in het schrijven van een bericht, opgeslagen onder kiss-toolbar.gif

  ik weet het niet.


  ⚠️ Meld

 87. Jammer trouwens dat Leaf uit elkaar is. Ik vond ze wel leuk op het bevrijdingsfestival. Wel lekkere lig-met-je-luie-reet-in-de-zon-en-luister-naar-de-muziek-liedjes 🙂
  En die zangeres….nou! 😛

  Bij Giel Beelen konden de luisteraars een top 5 insturen waarom Leaf uit elkaar was. “Bladluis” stond op nummer 1 🙂


  ⚠️ Meld

 88. Ik heb een weekje vrij genomen van mijn drukke baan. Maar nu moet ik even iets kwijt. Ik zit voor het eerst nu op de algemene weblog en heb de reaktieweblog ook even bekeken en de berichten gelezen. Nu valt mij de reaktietijden erg op. Hebben de readeerders/reageersters geen baan gezien de tijden of doen jullie het tijdens het werk .(waarschijnlijk gezien die fakenamen)


  ⚠️ Meld

 89. batse is geen fakenaam jongens. Na 1 1/2 jaar heb ik wel een week verdiend. Goed leren op school en je best doen en dan hard werken (zei mijn vriend Pin F) dan ben je een gelukkig man. Trouwens Joop mijn baan is van 7 tot 7 en dan zes dagen in de week en dat kan die van u niet zijn, anders zou u niet in stadshagen wonen.


  ⚠️ Meld

 90. wat heeft pim fortuyn er nu weer mee te maken? stadshagen is voor mij slechts een opstapje om in het paradijs(lees berkum) te komen.


  ⚠️ Meld

 91. zoek je toevallig geen andere baan batse? je kan zo voor mij komen werken. mensen die in anderhalf jaar tijd een week vakantie nemen zijn net zo schaars als rode ganzen.


  ⚠️ Meld

 92. @batse: ja hoor ik werk zeker! Maar op mijn werk heb ik mijn eigen internetverbinding en ik vind het leuk daar af en toe naar weblog Zwolle te surfen.
  Ik rook al jaren niet meer en ik vind dat dit soort dingen dan best even tussendoor kan. Van een werkgever of opdrachtgever heb ik nog nooit klachten gehad.


  ⚠️ Meld

 93. Hebben de readeerders/reageersters geen baan gezien de tijden of doen jullie het tijdens het werk .(waarschijnlijk gezien die fakenamen)

  Snelle hersenen kunnen een meer dan acceptabele hoeveelheid werk verzetten en daarnaast hier en daar reageren op fora. Sterker nog, voor sommigen werk die kleine afwisseling slechts bevorderend voor de concentratie.  ⚠️ Meld

 94. Batse is denk ik inderdaad afgestompt. Toch wel sneu…. afgestompte batse moet geslepen worden…..
  Voor de duidelijkheid: batse = schep

  Het kan best de echte naam zijn maar dan vermoedelijk de achternaam. Ik kom de naam verder nergens tegen als voornaam en maar zeer beperkt als achternaam…. en dan alleen in het verre verleden waarbij ik niet eens zeker weet of het wel om een achternaam gaat.

  Ik zeg: Batse = nickname.


  ⚠️ Meld

 95. Dick, en nu niet ook nog eens gaan wachten totdat er een nieuwe opent zodat je ook nog eens de eerste bent. Dat is te veel eer, zelfs voor jou jongen 😉 😀


  ⚠️ Meld

 96. 😀 Dank je Ghehe, alles waar “te” voor staat is inderdaad niet goed. Hé lekkere avond verder, zie dat de prijzen al verdeeld zijn 😉


  ⚠️ Meld

 97. @zwollenaar: aangezien ik joods ben wil ik graag in herfte een tuin op mijn buik krijgen, daar ligt een kleine joodse begraafplaats die niet bekend is bij de meeste zwollenaren. was nog niet van plan trouwens om er eerdaags al bij te gaan liggen


  ⚠️ Meld

 98. Joop, anders ga je bij de WRZV hal bij je naamgenood naast de herberg de wormen verjagen? Mooi plekkie voor zo’n ruimdenkend mens als jou! In de schaduw van de WRZV hal naast de mensen die jij zo lief hebt!
  sjaloom!


  ⚠️ Meld

 99. mijn favoriete club in nederland is idd ajax hoe raad je dat zo, van huisuit meegekregen. verder helemaal lijp van maccabi Haifa, diverse familieleden hebben er gespeeld of spelen er nog. jij dan batse ? trouwens ik begin half uur later hoor ivm tandarts, dus neem me niet kwalijk dat ik een bericht schrijf


  ⚠️ Meld

Reageer