Zwollenaar in rug en hoofd gestoken

Zwolle – Op donderdagavond 1 januari 2009 werd aan het Van Nahuysplein een 34-jarige man uit Zwolle met een scherp voorwerp in de rug gestoken. De man was samen met twee vrienden in de stad en deze groep had een dag eerder al ruzie gehad met een groep van vijf personen.

Op donderdagavond kwamen de drie vrienden de personen van de dag ervoor opnieuw tegen en er ontstond opnieuw onenigheid. Twee mannen van de groep van drie werden mishandeld door drie personen van de andere groep maar deze twee wisten weg te komen. Twee mannen van de groep van vijf zetten de achtervolging in op de 34-jarige Zwollenaar en deze vluchtte een doodlopende straat in en werd vervolgens door de twee mannen met een scherp voorwerp in de rug en in het hoofd gestoken. De man werd door ambulancepersoneel behandeld en vervolgens voor verdere behandeling en onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond van 1 januari meldden zich vier personen om aangifte te doen. Deze vier personen werden aangehouden omdat zij vermoedelijk betrokken zijn bij de zaak. Het betreft een 24-jarige Zwollenaar, een 25-jarige man uit Molenhoek (Limburg), een 19-jarige man uit Musselkanaal en een 18-jarige man uit Dronten. De politie heeft een technisch onderzoek uitgevoerd en onderzoekt deze zaak verder.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Zwollenaar in rug en hoofd gestoken”

  1. Allemaal een gelukkig 2009 toegewenst :P, en aangezien er niet vermeld staat dat het om allochtonen gaat kunnen we aannemen dat het om onze lieve blanke medemens gaat….. :'(

  2. dezzenaar en wat als het een allochtoon was? maakt dat de zaak helemaal anders?? tis gewoon triest dat dit gebeurt!! huidskleur heb er niks mee te maken!!

  3. ik vind het bedroevend dat het wel wordt vermeld als het om allochtonen gaat en niet als autochtonen het doen, dat vind ik rascistisch 😛

  4. Wat een gezeik allemaal.
    Is gewoon te erg voor woorden.
    Hard straffen helpt misschien.
    Als het maar geen taakstraf word, dat vind ik nou waardeloos.

  5. geschreven door dezzenaar, op 2 januari 2009 om 12:32

    ik vind het bedroevend dat het wel wordt vermeld als het om allochtonen gaat en niet als autochtonen het doen, dat vind ik rascistisch

    Ik denk dat je posts juist anders opgevat worden dezzenaar…

  6. En de burgervader op de nieuwjaarstoespraak maar zeggen dat het bij ons thuis in Zwolle zo veilig is .Nou mijn inziens moet aan die veiligheid in het centrum veel meer gedaan worden

  7. Ja, dat verandert de zaak niet inderdaad. Kan altijd gebeuren. Veiligheid is niet de enige waarde vind ik. Volledige veiligheid krijg je niet en teveel hang naar veiligheid maakt ook een hoop kapot.

  8. Daar heeft dezzenaar wel een punt hoor ghehe. Ik weet dat je het altijd hebt over de risico’s die we lopen door simpelweg de deur uit te gaan. Maar toch…dit is wel ERG wrang!

    Zuurder wordt het nog als ze de potentiële dader pakken. Het waren er meer, dus we kunnen niet zeggen wie echt gestoken heeft. Dus wordt ze allemaal hetzelfde, (zware) mishandeling, ten laste gelegd. Ik vind dat in dit geval de persoon die gestoken heeft poging tot moord ten laste gelegd moet worden.
    Als het groepje niet wil zeggen wie er gestoken heeft moeten ze allemaal poging tot moord ten laste gelegd krijgen.
    En dan zou je een heeeeeele knappe advocaat moeten zijn om dat te weerleggen!

    Ik vrees dat het helaas weer anders gaat lopen…

  9. Dit is zeker erg wrang plantje, ik ben het met je eens over hoe ze deze groep moeten aanpakken.
    Maar 1 incident is voor mij niet meteen een reden tot maatregelen. In Zwolle is het vrij rustig, maar ook hier kan een keer iets goed misgaan.

    Ik vind de algehele veiligheid hier prima. Er hoeft van mij zeker niet extra op gelet te worden. Situaties als deze houdt je zelfs niet tegen in zwaar beveiligde gevangenissen. En toch gebeuren er hier in Zwolle relatief zeer weinig, van dit soort dingen.
    Maar nogmaals, wat er gebeurd is, is erg lelijk :'(

Reacties zijn gesloten.