Automobilist met vals rijbewijs naar politiebureau - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Automobilist met vals rijbewijs naar politiebureau


Zwolle – Een 36-jarige automobilist uit Zwolle viel van de week op toen hij ’s avonds zonder dimlichten over de Marsweg reed.

Nadat de politie hem staande hield, kon hij geen rijbewijs tonen. De man gaf aan dat dit rijbewijs thuis lag. Hij zou in het bezit zijn van een Frans rijbewijs. Aangezien hij zich wel kon legitimeren, spraken de agenten met de man af dat hij het rijbewijs zou komen tonen op het politiebureau.

De agenten hadden inmiddels informatie binnen gekregen dat de man helemaal niet in het bezit was van een Europees rijbewijs en hadden hierdoor ook niet verwacht dat hij zich nog aan de afspraak zou houden het rijbewijs te tonen. Niets bleek minder waar, hij kwam donderdagmiddag aan het bureau met een Frans rijbewijs. Dit rijbewijs zag er keurig uit, maar na een kort onderzoek bleek het op meerdere punten vals. De man werd direct aangehouden en het rijbewijs is in beslag genomen.

Na verhoor werd deze man ’s avonds heengezonden. Er is een proces verbaal voor rijden zonder rijbewijs en valsheid in geschifte wordt opgemaakt.

Bron: Politie Team Verkeer Oost-Nederland

Artikel delen: