De Koor uit Zwolle maakt gezongen Elfstedentocht

Zwolle – Op 10 januari 2009 zingt het Zwolse koor De Koor op één dag in alle Friese Elf Steden een speciaal lied, als cadeau aan de Friezen bij het eeuwfeest van de Elfstedentocht.

De Koor brengt in elke stad een lied ten gehore over de tocht, die honderd jaar geleden voor het eerst werd verreden. De optredens zijn gratis, als een cadeau aan de provincie Friesland. Het lied ‘It Giet Oan’ is een melodie van Georg Friedrich Händel, voorzien van een speciale liedtekst. De tocht van De Koor volgt de officiële route van de Elfstedentocht en eindigt met een optreden bij het winterfeest ‘It Giet Oan’ in finishplaats Leeuwarden.

De Koor maakt de tocht met de spelersbus van SC Cambuur uit Leeuwarden, die door de voetbalclub speciaal ter beschikking is gesteld. De leden van De Koor dragen zelf de overige kosten.

De Koor staat onder leiding van Mip van der Heide. Het Zwolse koor telt ongeveer dertig mannen en vrouwen en een gevarieerd meerstemmig repertoire: van klassiek tot pop, van Nederlands tot Afrikaans, maar ook folk- en filmmuziek. De liederen worden bij optredens uit het hoofd gezongen.

Tijd       stad                 

10.00    Sneek              

10.40    IJlst                 

11.30    Sloten              

12.30    Stavoren         

13.15    Hindeloopen    

14.20    Workum           

15.00    Bolsward         

15.50    Harlingen         

16.30            Franeker          

17.40    Dokkum           

18.40            Leeuwarden

Artikel delen:

Reageer