Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zonder de support van de eigen aanhang zullen de Blauwvingers alles in het werk moeten stellen om drie punten te veroveren en niet nog verder achterop te geraken.

PEC Zwolle staat er slecht voor, dat is duidelijk. Met vier punten is het gat met de veilige plaatsen de voorbije weken groter geworden en ook afgelopen weekend lukte het niet om dat gat te verkleinen, al was dat op voorhand al een lastig karwei. In De Kuip boekte PEC Zwolle tegen Feyenoord in de voorbije jaren slechts eenmaal een succesje.

Met de thuiswedstrijden tegen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard in het verschiet – en tussendoor nog het uitduel met FC Groningen – weet PEC Zwolle in die zin wat het te doen staat tegen rechtstreekse concurrenten. De voorbije week kon trainer/coach Dick Schreuder voor het eerst een volle week met zijn team op het veld staan, nadat hij vorige week direct na zijn aanstelling al twee trainingen bijwoonde.

RKC Waalwijk staat er met elf punten uit dertien wedstrijden een stuk beter voor, maar kent ook veel vergelijkingen met PEC Zwolle. De laatste competitiezege dateert van 23 oktober, toen vlak voor tijd gescoord werd tegen Sparta Rotterdam. Het doelpunt van Michiel Kramer bleek voldoende voor de drie punten. PEC Zwolle boekte diezelfde avond de eerste zege van het seizoen. Ook met 1-0 en ook door een hele late treffer. Bram van Polen schoot vanaf de strafschopstip raak. Beide ploegen pakten een paar dagen later weer een zege, toen in het bekertoernooi. Zwolle versloeg De Graafschap met 4-1 en RKC verraste door met 3-0 afgetekend van Willem II te winnen. Die zege was zeker opvallend te noemen, aangezien RKC met voornamelijk wisselspelers aan de aftrap verscheen. Dat ook de bank van RKC een prima niveau kon halen, bleek wel. Net als PEC Zwolle leed ook RKC vervolgens een pijnlijke thuisnederlaag tegen SC Cambuur (0-1) en kreeg het vorig weekend klop. Waar PEC Zwolle niet opgewassen bleek tegen Feyenoord (4-0), verloor RKC Waalwijk met 0-5 van Ajax. Bij PEC Zwolle ontbraken vorig weekend Bram van Polen en Daishawn Redan en daarnaast de al langer geblesseerden Sai van Wermeskerken en Pelle Clement.

PEC Zwolle en RKC Waalwijk zijn de voorbije jaren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Van de laatste acht duels eindigden er maar liefst zes in een gelijkspel. Vijfmaal werd het 1-1, zo ook de ontmoetingen van vorig seizoen. In Waalwijk maakte destijds Eliano Reijnders zijn eerste treffer voor PEC Zwolle, maar maakte Finn Stokkers gelijk. In Zwolle waren de rollen omgedraaid en kwam RKC op voorsprong via Ahmed Touba. In de tweede helft wist Mustafa Saymak keeper Kostas Lamprou met een prachtig afstandsschot te verschalken. De laatste overwinning van PEC Zwolle op RKC Waalwijk betreft de magische middag van Reza Ghoochannejhad. Op 15 september 2019 boog de spits als invaller eigenhandig een 1-2 achterstand om door maar liefst vier keer te scoren. Zwolle won uiteindelijk met 6-2.

PEC Zwolle – RKC Waalwijk staat zaterdag vanaf 20.00 uur onder leiding van Joey Kooij. Erik Kleinjan en Freek Vandeursen zijn de assistent-scheidsrechters. Official is Jesse Rozendal. De VAR in Zeist is Robin Gansner, bijgestaan door Roy de Nas.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.