Jufferenwal - Foto: Wouter Steenbergen
Jufferenwal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Kans op ijskoude regen, misschien natte sneeuw

Zwolle – Zaterdag is het weer moeilijk voorspelbaar. Een lagedrukkern van storm Arwen trekt met zijn centrum langs de Engelse oostkust naar het zuiden. Aan de Britse zijde van Arwen is een hele reeks waarschuwingen van kracht voor harde wind en (winterse) neerslag.

Aan de oostkant – onze kant – van Arwen is het veel rustiger wat betreft de wind. Die is zwak tot matig in de regio Zwolle. Maar wat bewolking en neerslag betreft, is het een hoogst onzekere situatie. Een tweede lagedrukkern verschijnt boven de Waddeneilanden, om het nog ingewikkelder te maken. Een enkel weermodel berekent voor Zwolle overwegend droog weer. Met slechts een enkel licht buitje en zelfs een flets zonnetje door de wolken heen. Andere modellen komen met een dik pak bewolking, een hele bak ijskoude regen en wellicht ook natte sneeuw.

Wie het zaterdag precies weten wil, wordt aangeraden de neerslagradar in de gaten te houden. De temperatuur overdag varieert van iets boven het vriespunt tot zo’n +4 graden.

In de nacht naar zondag draait de wind naar richtingen tussen oost en noord. Daar is eerst nog weinig van te merken, want de wind is ‘s nachts niet sterk. De temperatuur nadert op neushoogte het vriespunt en aan de grond kan het licht gaan vriezen. Mocht een nachtelijk buitje op de koude ondergrond vallen, dan is gladheid in de nacht en vroege ochtend van zondag mogelijk op sommige plekken.

Zondag trekken vanuit het noordwesten buien over. In de ochtend is er nog een kleine kans op een beetje natte sneeuw. Na een koude nacht stijgt het kwik richting 4 graden. De bewolking overheerst, maar een glimp van de zon is waarschijnlijk wel te zien.

In de nacht van zondag op maandag zorgen opklaringen voor een sterk dalende temperatuur. Maandagochtend is het kwik dicht in de buurt van nul graden gekomen. Plaatselijk kan het glad zijn. Er is maandag ruimte voor zonneschijn. Een enkel buitje is niet uit te sluiten.

Dinsdag en woensdag worden actieve oceaanstoringen met regen en wind boven Zwolle verwacht. Het wordt weer nat en minder koud: in de middag ongeveer 9 graden.

Artikel delen:

Reageer