Lombokstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Lombokstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ‘s Morgens vroeg misschien gladheid door bevriezing

Zwolle – Maandagochtend vroeg heeft Zwolle een temperatuur rond het vriespunt. Nachtelijke opklaringen hebben voor de afkoeling gezorgd. In de nanacht en vroege ochtend trekken vanaf de Noordzee buitjes naar het zuiden.

Krijgen we zo’n vroeg buitje over Zwolle, dan kan de neerslag op een licht bevroren ondergrond terechtkomen. Dat levert ’s morgens vroeg gevaar voor gladheid op. Iets om rekening mee te houden. Na het middaguur is het kwik opgelopen tot een maximum van 5 graden. Er staat een noordwestenwindje dat slechts zwak is, wat gunstig is voor de gevoelstemperatuur. Wolken schuiven over de stad met later maandagochtend misschien nog een verdwaald buitje ertussen. In de middag is het droog. De wolken laten ruimte voor zonneschijn, zodat het weerbeeld vriendelijk is.

Maandagavond neemt de bewolking toe, waarna de kans op regen stijgt. Een oceaanstoring nadert Zwolle vanuit het noordwesten. In de nacht naar dinsdag regent het licht en dinsdag overdag trakteert de storing op meer hemelwater. Uit een zwaar bewolkte lucht zal volgens de berekeningen vijf tot tien liter regen per vierkante millimeter vallen.

Dinsdag en woensdag zit de temperatuur in de lift. Zwolle gaat naar 9 à 10 graden ’s middags. Het is een tijdelijke lift, want donderdag gaat het alweer bergafwaarts: rond 4 graden wordt verwacht. Een wisselvallig en vrij koud weertype krijgen we in de tweede helft van de week. Behalve regen dan ook kans op natte sneeuw in de regio Zwolle.

Artikel delen: