FC Zwolle huurt Bargas van De Graafschap

Zwolle – De Graafschap heeft Hugo Bargas voor de rest van het seizoen verhuurd aan FC Zwolle. De Argentijn kwam dit seizoen namens de Superboeren slechts vier keer als invaller binnen de lijnen.

Bargas liep door een late vrijgave van de Argentijnse voetbalbond en een operatie aan zijn hand een lichte achterstand op. Zowel De Graafschap als Bargas vinden het belangrijk dat de aanvaller de tweede seizoenshelft wekelijks aan voetballen toekomt, meldt de club uit Doetinchem op de officiële website.

Bargas, die bij De Graafschap nog tot 2011 onder contract staat, voegt zich per direct bij de selectie van FC Zwolle dat zich richt op de tweede seizoenshelft in de Jupiler League.

Voetbalprimeur

Artikel delen:
Reacties 11
 1. krijgen we weer de rommel van een ander, als ie ineens toch een beetje kan ballen halen ze hem weer op, lekker bezig zwolle! zorg eens dat er wat uit eigen jeugd komt, dan kunnen we zelf eens een paar cent beuren ipv altijd zelf in de buidel moeten


  ⚠️ Meld

 2. Ik weet het nog zo net niet en moet het eerst maar eens even aanzien. doorgaan hebben argentijnen meer techniek in huis dan hun braziliaanse buren. ondanks dat bargas nog weinig heeft laten zien ben ik benieuwd en heeft hij van mijn hert voordeel van de twijfel


  ⚠️ Meld

 3. Om die speler nu meteen rommel te noemen gaat mij te ver , aangezien Zwolle dezelfde speler al bijna had vastgelegd aan het begin van dit seizoen.
  En dat er nu een spits wordt gehuurd lijkt mij logisch omdat Roel de Graaff nog zeker 2 tot 3 maand geblesseerd is en een speler is waar wellicht meer van wordt verwacht dan de andere spitsen,en je anders vijf spitsen onder contract zou hebben.

  En mocht Hugo Bargas ineens de sterren van de hemel spelen wordt ie echt niet direct teruggehaald door de Graafschap omdat er een contract is getekend.
  Het geval met Holla vorig seizoen was natuurlijk een uitzondering daarop en daar is Zwolle ook financieel voor gecompenseerd(volgens de technisch directeur).


  ⚠️ Meld

 4. Door een polsbreuk werd zijn verblijf bij De Graafschap tot nu toe geen groot succes. Op huurbasis bij FC Zwolle hoopt Hugo Bargas te kunnen laten zijn wat hij echt waard is.

  De jonge Argentijn geeft toe dat het er in Europa heel anders aan toe gaat dat in zijn vaderland, waar hij voor All Boys speelde. “Het spel is in Europa heel anders”, vindt Bargas in de Gelderlander.

  De eerste Nederlandse woorden die hij leerde waren ‘omschakelen’ en ‘meeverdedigen’, zaken die in Argentinië taboe zijn voor een aanvaller. “Hier spelen de teams meer als blok, samen aanvallen en samen verdedigen. Daar raak je wel snel aan gewend, je hebt ook geen keus”, aldus Bargas.

  Zwolle-trainer Jan Everse ziet in Bargas een sleutelspeler voor zijn ploeg in de tweede seizoenshelft. Last heeft de Argentijn niet van die druk. “Ik vind het belangrijk dat ik wekelijks ga spelen. Daarom heb ik nu voor Zwolle gekozen.”

  Goal.com


  ⚠️ Meld

Reageer