Inge den Oever na het winnen van de prijs - Foto: Zwolse8
Inge den Oever na het winnen van de prijs
Foto: Zwolse8

Zwolse mbo- en hbo-scholen openen opnieuw eigen coronatestlocatie

Zwolle – Vandaag openen de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen (Zwolse8) opnieuw een coronatestlocatie in Zwolle. Dat besluit volgt op het toenemend aantal besmettingen van de laatste weken. In de eigen teststraat kunnen medewerkers van de samenwerkende scholen getest worden.

De Zwolse scholen hebben inmiddels ervaring in het inrichten van zo’n teststraat: eind 2020 werd ook al met succes een eigen coronateststraat ingericht. Namens de Zwolse8 legt Jan-Ernst van Driel uit waarom er nu opnieuw een teststraat komt voor onderwijspersoneel: “Door de huidige druk op de reguliere GGD-testlocaties is de wachttijd voor een afspraak en voor de testuitslag toegenomen. Dat gaat om dagen waarop onze docenten geen fysiek onderwijs kunnen geven. Om uitval van het onderwijs zoveel mogelijk te voorkomen is het voor onze scholen wenselijk dat we snel een test kunnen afnemen én snel de testuitslag krijgen. Dat organiseren we nu opnieuw met onze eigen coronatestlocatie in Zwolle.”

Samenwerking
De Zwolse scholen werken in het professioneel afnemen van de tests opnieuw samen met cardiovasculair service centrum Hestia. De test die afgenomen wordt, is een PCR-test waarvan de
uitslag binnen 15 minuten bekend is. Hestia levert naast de tests ook de beschermende kleding en
zorgt ervoor dat medewerkers van de teststraat zelf ook worden getest. De samenwerkende scholen
zijn geïnformeerd over de heropening van de teststraat en over de manier waarop medewerkers een test kunnen aanvragen. De nieuwe teststraat is ingericht op een locatie van Landstede Groep aan de Koningin Wilhelminastraat in Zwolle.

Prijs
De onderwijsteststraat won in 2021 tijdens het mbo Ambassadeursgala de publieksprijs voor beste
leerbedrijf 2021. De teststraat werd binnen de omstandigheden van afgelopen schooljaar gezien als
een mooie en creatieve oplossing voor studenten die in deze coronaperiode lastig een stage of
leerbaan konden vinden. Ook voor de nieuwe teststraat willen de scholen ruimte creëren voor de inzet van studenten.

Artikel delen: