Extra inzet van ambulances bij ongevallen op ijs

Zwolle – De ambulancedienst in Overijssel is de gehele zaterdag 3 januari druk geweest met ongevallen op het ijs in de kop van Overijssel. Het ging in de meeste gevallen om mensen die gevallen waren en daarbij gewond waren geraakt en/of een of meer ledematen hadden gebroken.

Er werden extra ambulances ingezet om alle slachtoffers zo snel mogelijk te kunnen behandelen en/of naar het ziekenhuis te kunnen brengen. Door de drukte maar ook door de vaak slechte bereikbaarheid van slachtoffers (soms midden op een ijsvlakte) kostte het in een aantal gevallen nogal wat tijd om bij de slachtoffers te komen. Ook konden de ambulances soms slecht bij het ijs komen doordat geparkeerde auto’s de route van de ambulance belemmerden. De hulpdiensten doen dan ook een dringende oproep om bij het parkeren ruimte open te laten voor hun voertuigen zodat zij bij noodgevallen snel ter plaatse kunnen komen. In totaal veertien mensen zijn er door ambulancepersoneel behandeld of naar het ziekenhuis gebracht.

Uit de aard van de ongevallen blijkt dat nogal wat mensen hun geoefendheid op het gebied van schaatsen onderschatten en/of niet goed op de hoogte zijn van de gevaren van schaatsen op open water. De ambulancedienst roept schaatsers op die van plan zijn om op natuurijs te gaan schaatsen om de veiligheidsadviezen van de KNSB op te volgen. Zeker voor minder geoefende schaatsers geldt dat schaatsen op een ijsbaan over het algemeen veiliger is en dat bij een ongeval hulp vaak gemakkelijker kan worden geboden.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Toch zou ik het niet meer dan normaal vinden dat de patienten het overgrote deel van deze ambulance kosten uit eigen zak moeten betalen. ik erger mij kapot aan mensen die van mening zijn alles maar te kunnen en hun schaatskunsten ver overschatten zodat de gemeenschap er weer voor op moet draaien. ook mogen ze van mij schaatstochten door natuurgebieden per direct verbieden. ondanks dat het mooie ritten zijn brengt het de natuur niets dan ellende en liggen er aan het eind van de dag overal bergen afval.


  ⚠️ Meld

 2. Pp: daarvoor kun je je dus verzekeren. Zo werkt dat principe.

  Waar het je eigenlijk om gaat is, dat je het belachelijk vindt, dat mensen iets ter ontspanning doen (dus een eigen keuze) en als ze daar iets bij overkomt ze toch geholpen willen worden alsof ze aan het werk zijn.

  Nou, ik denk dat je je met die stelling op glad ijs bevindt makker! 😀 (Haha! Snap je hem? Glad ijs….in een bericht dat over ongevallen op het ijs gaat…vat je hem? Nee…?)


  ⚠️ Meld

 3. @pp
  bergen afval? Ben je dr geweest dan? Ik wel en heb heeel veeel heel gelukkige mensen gezien.
  Thuiszitten moet ook verboden worden. Al die mensen die daar ziek worden omdat ze niet genoeg bewegen en dan op kosten vd gemeenschap etc… 😀


  ⚠️ Meld

 4. en die mensen als p.p moeten eens wat anders gaan doen in plaats van maar zeiken op deze site want die komen vroeg of laat
  ook bij een psychiater terecht en hopelijk moet hij dat zelf bekostigen


  ⚠️ Meld

 5. Volgens mij is pp nog nooit op het ijs geweest, zeker niet bij natuurijs.
  Wat mij nmlk altijd weer meevalt, is dat er geen (of nauwlijks) rommel blijft liggen, je gewoon je spulletjes aan de kant kan laten liggen – en liggen er nog net zo als je ze weer nodig hebt 🙂
  En als er pardoes een “aanrijding” op het ijs plaatsvindt met een vreemde, dan help je elkaar gewoon even overeind en lach je even/zegt sorry en het hele voorval is weer snel vergeten.
  Volgens mij krijg ik last van romantiek 🙂 🙂
  Pp: wat zijn je goede voornemens voor dit jaar? Voor je het weet ben je alleen nog maar aan het klagen over zaken net als Dezzenaar. Lijkt mij geen leuk vooruitzicht.


  ⚠️ Meld

 6. gezien de tijd ziet van de reactie van Pp lijkt t me zinnig aan dit persoon geen woord meer te verspillen,want de reactie,s slaan helemaal nergens meer op,


  ⚠️ Meld

Reageer