Wennemars kwalificeert zich voor WK-Sprint

Groningen – Schaatser Stefan Groothuis heeft zondag in Groningen voor de tweede keer in zijn loopbaan de Nederlandse sprinttitel gewonnen. De DSB-rijder was eerder in 2006 de beste. Groothuis won zondag de afsluitende 1000 meter in 1.10,12, goed voor een baanrecord.

Zwollenaar Erben Wennemars pakte achter Groothuis het zilver en kwalificeerde zich daarmee voor de WK-Sprint. Mark Tuitert won brons, voor Jan Bos. Tuitert was in een direct treffen op de 1000 meter met de voormalige wereldkampioen sprint net wat sneller: 1.10,48 om 1.10,87. Bos verspeelde daardoor zijn derde plaats in het klassement en ook deelname aan het WK. Er deden dit schaatsweekend meer Zwollenaren mee aan de NK-Sprint. Van de Zwolse tweeling Mulder werd Ronald verdienstelijk negende en Michel nam de positie twaalf in.

Simon Kuipers eindigde als vijfde in de eindstand, maar genoot een ‘beschermde status’. Een plaats bij de eerste zes volstond voor hem, zodat hij samen met Groothuis, Wennemars en Tuitert naar de mondiale titelstrijd mag. De KNSB moet de vier WK-gangers officieel nog wel benoemen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer