Afsluiting afrit N50 naar Zwolle

Kampen / Zwolle – De verbindingsboog van de N50 naar de A28 op knooppunt Hattemerbroek is vanaf maandag drie maanden dicht. Bouwers van de Hanzelijn hebben extra ruimte nodig voor de bouw van een spoorviaduct over het knooppunt. Verkeer van Kampen naar Zwolle wordt omgeleid via de afslag Hattem. De omleiding is met borden aangegeven. Voor het andere verkeer heeft de afsluiting geen invloed. Medio april moet de verbindingsboog weer open.

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en  wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. De afsluiting van de verbindingsweg van de N50 naar de A28 op knooppunt Hattemerbroek is tot volgende week uitgesteld.

    Reden van het uitstel is het slechte weer. Het knooppunt gaat vanaf volgende week voor drie maanden dicht. De bouwers van de Hanzelijn hebben extra ruimte nodig voor de bouw van een spoorviaduct. Verkeer van Kampen naar Zwolle wordt omgeleid via de afslag Hattem. De omleiding is met borden aangegeven. Voor het andere verkeer heeft de afsluiting geen invloed. Medio april moet de verbindingsboog weer open.

    RTV Oost


    ⚠️ Meld

  2. De verbindingsboog van de N50 naar de A28 bij knooppunt Hattemerbroek wordt met ingang van dinsdag 20 januari afgesloten voor verkeer vanuit Kampen richting Zwolle. De invoegstrook aan het einde van de boog is nodig als werkruimte voor het snel en veilig bouwen van de steunpunten voor het toekomstige Hanzespoorviaduct. Tot medio april 2009 wordt het verkeer omgeleid via de A50 naar de afslag Hattem (30) om vervolgens weer terug te keren richting Zwolle. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Het verkeer moeten rekening houden met een wat langere reistijd. Prorail voert de werkzaamheden aan het Hanzespoor uit.


    ⚠️ Meld

Reageer