Gemeente Zwolle waarschuwt voor slecht ijs

Zwolle – De gemeente Zwolle waarschuwt schaatsers voor de kwaliteit van het ijs in en om de stad. Door de recente regen- en sneeuwval is de ijsvloer op de meeste plaatsen niet geschikt om verantwoord op te schaatsen. De kans op valpartijen wordt te groot geacht. Daarom is besloten om de verlichting op de drie door de gemeente beheerde schaatslocaties in de stad vooralsnog niet te ontsteken.


Archieffoto van de baan bij De Dobbe

Het gaat dan om de vijver bij woonzorgcentrum De Fermate in Holtenbroek 1, om de waterpartij bij de Dobbe – langs de Zwartewaterallee – en om de vijver in Park de Wezenlanden. Normaliter worden de schaatsers daar tot 22.00 uur bijgelicht, maar daarvan wordt vooralsnog afgezien. De gemeente wijst er bovendien op dat met name in de buitengebieden het ijs vaak nog niet dik genoeg is om veilig op te kunnen schaatsen. 

Artikel delen:
Reacties 23
 1. slecht ijs
  Afgelopen zaterdag zijn onze twee jongens (13 en 9 jaar) door het ijs gezakt in het Wezelandenpark. Een meneer en mevrouw hebben onze jongens geholpen eruit te komen en kletsnat en verkleumd met een paar schaafwondjes en blauwe plekken, (maakt niks uit, ze zijn er nog, het had anders kunnen aflopen) op de kant bij mij afgeleverd. Ik kan helaas niet schaatsen door knieproblemen, dus ik keek van af de kant toe. Mijn man en ik zijn dan ook super blij dat deze mensen onze jongens hebben geholpen, helaas heb ik deze mensen niet echt kunnen bedanken, en ik hoop dan ook dat ze het hier lezen. De kinderen hebben er verder niets aan overgehouden, en dat komt door het snelle ingrijpen van jullie!! Mensen SUPER BEDANKT!!!!


  ⚠️ Meld

 2. Lijkt me dat we vandaag toch wel kunnen schaatsen? vannacht min 15, vandaag min 5 en de komende nachten ook diepvrieskou genoeg. ;D Mijn schaatsen hebben 8 jaar lang niets hoeven doen, laat ze alsjeblieft vandaag eindelijk weer gebruikt worden!


  ⚠️ Meld

 3. Die kerel van 80 (Brandsma) die vandaag de elfstedentocht al zo goed mogelijk wil rijden, gaat niet heel lekker. Had al vrij snel een nat pak en ligt behoorlijk achter op schema. Maar heeft goede moed, zo is op Radio 2 te volgen.


  ⚠️ Meld

Reageer