Grote bomen geplant op Stationsplein Zwolle - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Grote bomen geplant op Stationsplein Zwolle

Zwolle – Verschillende soorten nieuwe beplanting, zoals meerstammige berken en een honingboom, zijn geplant op het Stationsplein in Zwolle. Deze moeten de groene loper tussen het station en de binnenstad nog prettiger maken voor Zwollenaren en bezoekers.

Aan de nieuwe vijver op het plein is een volwassen Amerikaanse eik geplant, met een grote kroon en een stamomtrek van maar liefst bijna één meter. De vernieuwde stadsentree is begin oktober feestelijk geopend met veel Zwollenaren en bezoekers. De nieuwe bomen zijn nu pas geplant omdat dit het best kan gebeuren in het plantseizoen, van oktober tot mei. In het afgelopen plantseizoen werd er nog volop gewerkt aan de ondergrondse installaties van het plein.

De grote bomenstructuur van platanen die vanuit de Stationsweg het plein op komt, heeft cultuurhistorische waarde. In het ontwerp van het vernieuwde plein is ervoor gekozen om niet met deze structuur te concurreren. Daarom is er terughoudend omgegaan met het aanplanten van nieuwe bomen. Het plein is echter wel zo groot dat er twee volwassen bomen aan het plein toegevoegd kunnen worden. Een bij de vijver en een iets dichter bij het stationsgebouw. Hiermee krijgt het plein een fijne schaal en komen het stationsgebouw en de vijver beter tot hun recht.

De nieuwe bomen zijn geplant op het groene Stationsplein, dat ook het dak is van de ondergrondse fietsenstalling voor 5800 fietsen. Om te zorgen dat de bomen en andere beplanting op deze plek goed kunnen groeien, is er onder de plantvakken voldoende groeiruimte en een slim bewateringssysteem gemaakt.

Foto's 3
Grote bomen geplant op Stationsplein Zwolle - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle
Grote bomen geplant op Stationsplein Zwolle - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zou leuk zijn bordjes erbij met Nederlandse naam+ Latijnse naam. Net zoals Zuidplein bij station Amsterdam Zuid…
    gemodereerd

Reageer