Nederlandse en internationale dressuurtop in Zwolle

Zwolle – Zwolle International biedt op donderdag 8, vrijdag 9 en zondag 11 januari dressuursport van zeer hoog internationaal niveau. Uit eigen land komt een belangrijk deel van het A- en het B-kader, maar ook buitenlandse toppers zullen in de IJsselhallen roem proberen te vergaren.

‘Local hero’ Aat van Essen uit Heerde komt natuurlijk naar Zwolle om opnieuw een gooi te doen naar de overwinning in de Grand Prix. Vorig jaar ‘glipte’ Van Essen met zijn getalenteerde ruin Premier de wedstrijd in Zwolle binnen, toen niet-hengsten de startlijst van de hengstenwedstrijd mochten aanvullen. De self made-Grand Prix-ruiter uit Heerde schreef gelijk op imponerende wijze de zwaarste rubriek op zijn naam met de Jazz-zoon Premier. Maar nu Zwolle International een volledig opengesteld internationaal concours hippique is, zal Van Essen het niet gemakkelijk nog een keertje overdoen. De concurrentie is dit jaar zwaar, met cracks als Edward Gal, die in de Grand Prix twee troeven heeft in de personen van Interfloor Next One en Moorlands Totilas. De laatste is een absoluut fenomeen, een toekomstig kampioenschapspaard dat een bezoek aan de IJsselhallen alleen al de moeite waard maakt. Behalve Edward Gal komt ook diens levenspartner Hans Peter Minderhoud met meerdere paarden aan de start.

Ook van de partij in Zwolle is de nieuwe ster van de Nederlandse topdressuur Sander Marijnissen, die afgelopen weekeinde in Boxtel zijn derde score boven de 70 procent neerzette. Hiermee stoot Marijnissen in sneltreinvaart door naar het nationale A-kader waaruit bondscoach Sjef Janssen de combinaties voor het Europees kampioenschap in Windsor, Groot-Brittannië, zal selecteren.

Uit België komt Jeroen Devroe, die zijn land met de onlangs overleden Paganini meerdere malen vertegenwoordigde op internationale kampioenschappen. De Zweedse leerling van Anky van Grunsven Mattias Jansson neemt Don Dorn mee naar Zwolle.

Artikel delen:

Reageer