Burgemeester Drijbersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Drijbersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, onzekerheid over de bewolking

Zwolle – Woensdag is het droog in Zwolle, na een natte en winderige nacht. Wind houden we overdag wel. Een groot deel van de dag windkracht 3, een matige wind, uit richtingen rond zuid. In de middag neemt de wind geleidelijk af naar zwak, kracht 2.

Bewolking is woensdag de onzekere factor boven Zwolle. Het kan zijn dat de zon vaak schuilgaat achter wolkenvelden op geringe en grote hoogte. Maar sommige weermodellen zijn optimistisch voor onze regio en berekenen veel minder wolken en vijf uren zonneschijn. Dat zou een mooie decemberdag opleveren, met een maximumtemperatuur van ongeveer 6 graden.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag is het droog en er zijn opklaringen. Die zorgen voor afkoeling. In de nacht nadert de temperatuur het vriespunt en donderdagochtend is het kwik waarschijnlijk iets onder nul gekomen. Dat betekent kans op plaatselijke gladheid.

Donderdag klimt het kwik naar ongeveer 6 graden. Dat gebeurt onder een wolkendek dat weinig kijkgaten biedt voor de zon. In de middag en avond komt een zwakke storing over. Er is dan kans op een bui. De wind is matig, kracht 3, uit het zuidwesten.

In de nacht van donderdag op vrijdag krijgen we een lagedrukgebiedje uit Zuid-Engeland over ons heen. Dat gaat een pak bewolking en neerslag opleveren. Regen en in de loop van vrijdag mogelijk ook natte sneeuw. Dat is afhankelijk van de precieze koers van het lagedrukgebiedje. In het volgende weerbericht bekijken we dat nader, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen:

Reageer