Start Koersbalclub Fermate

Zwolle – Dinsdagmorgen is in seniorencentrum Fermate, in de wijk Holtenbroek, Koersbalclub Fermate van start gegaan. Locatiemanager Inge Hiemstra rolde in het complex de eerste bal.

Tot vandaag kon er ingeschreven worden voor de deelnemerslijst van 2009. Ook na deze start is er de mogelijkheid om wekelijks een balletje te rollen in Fermate. De kosten zijn 20 euro per jaar. De Koersbalclub staat onder leiding van Egbert Kruithof. Koersbal is een zaalsport en afkomstig uit Australië. Het spel lijkt op Jeu de Boules, maar is meer geschikt voor iedereen; de ballen zijn minder zwaar (wel groter) en moeten worden gerold dus niet geworpen. Per spel zijn er 2 partijen, elk met 4 ballen (bruine of zwarte) en één wit balletje (genaamd de Jack).

De speelballen zijn niet helemaal rond, maar hebben 2 afgeplatte zijden (links en rechts), waarvan 1 zijde is verzwaard.
Daarom ook maakt de bal tijdens het rollen een draai (’n koers), tenminste als de bal goed over het (overgebleven) ronde loopvlak is ingerold!
 
Het spel: Er wordt gespeeld op een mat (speelveld) van 8×2 meter. Nadat het witte balletje (de Jack) is ingerold, worden de koersballen (om beurten) zo dicht mogelijk naar de Jack gerold (gekoerst): wie het dichtst bij ligt krijgt punten. Zo simpel is dat!

De techniek van het rollen leert U het beste door mee te spelen; de spelregels zijn eenvoudig. Ook zittend op een stoel kunt U goed meespelen met gelijke kansen. Uw leeftijd speelt geen rol!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer