Extra opvang van daklozen in Zwolle

Zwolle – Daklozen in de regio hebben de afgelopen nacht massaal de nachtopvang bezocht.

Het gaat dan met name over de opvang in de grote steden. In Enschede, Deventer en Zwolle zaten de opvanginstellingen vol. In Zwolle werden 22 zwervers opgevangen onder wie 2 vrouwen. Ook de komende nacht verwachten de instellingen weer veel daklozen op te vangen door de aanhoudende kou. In Zwolle rijdt vanavond een bus rond die zwervers een kop soep aanbiedt.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 14
 1. daklozenasiel Nel Banninkhuis leger des heils,Herberg Joop van Ommen
  Nachtopvang Hel Banninkhuis Leger des Heils
  openingstijd 19.00 tot 21.30 uur,daarna mag niemand meer naar binnen of buiten,lekker gevangenisregime bevolen door gemeentebestuur Zwolle.
  1 slaapzaal met 8 man die overnachten in stapelbedden in een slecht geventileerde ruimte waardoor daklozen longinfecties oplopen en de zogenaamde hulpverleners hebben geen EHBO diploma of dat er een ziekenboeg aanwezig is.
  1 slaapzaal met 12 man ook met stapelbedden en aanwezige longinfecties,slecht gevetileerd.
  Hulpverleners hebben lak aan clienten en brandveiligheid en leggen extra matrassen tussen de bedden van nadere clienten om zoveel mogelijk overnachters te plaatsen plus inkomsten binnenhalen.
  Voedselvoorziening is waardeloos en tekorten en er is nooit fruit aanwezig,geldt ook voor die “geweldige” soepbus.
  Er vinden geregeld gewelduitbarstingen plaats en waar stoelen en tafels door de krappe woonkamer vliegen waar 20 man verblijven met de bijbehorende luidruchtigheid en je gedwongen word om de woonkamer te ontvluchten en de politie langs moet komen om personen aan te houden.
  Het is ook geen wonder dat clienten uit hun dak gaan als zij aan het lijntje worden gehouden in een uitzichtloze situatie zonder zorg en hulpverlening op maat en als kleine kinderen worden behandeld onder regie van hoofdmanager Hr. Leo I. als schoothondje van wethouder Erik Dannenberg die hem aan het lijntje houd en totaal niet omkijkt naar dak en thuislozen want als loopjongen van het leger des heils heeft deze Dannenberg maar de orders uit het hoofdkantoor in Almere op te volgen anders is hij wethouder af.
  Oh ja dat vergat ik te melden,iedereen kan de nachtopvang binnen wandelen met blikken bier en messen etc. want controles is er niet door de toezichthouders,dus als op een goede dag Osama bin Laden naast je bed staat met een bomgordel om moet je niet raar opkijken maar gewoon het vuurwerk ondergaan.
  En bij de herberg achter de WRZV sporthallen is het niet beter gesteld ondaks die prachtige public relations verspreid door de Stentor in opdracht van Joop van Ommen en de PvdA directies van RIBW Zwolle e.o.,Delta Wonen,Openbaar Belang en SWZ waarvan de directeuren aan Joops lippen hangen tijdens de sterkeverhalenboot waarin hij vaart.
  Zwolle is een zeer “mensvriendelijke stad” dankzij Haagse bluf.


  ⚠️ Meld

 2. opvang dak en thuislozen Zwolle en landelijk
  Beste Hr. J. van Boven,Christen-Unie Zwolle,
  Hoe het wel moet dat probeerde ik in maart 2003 uit te leggen aan de wethouder zorg en welzijn de Hr. Jaap Hagedoorn en daarna aan vele tweede kamerfracties,ministerie van VWS en de Algemene Rekenkamer plus landelijke vereniging voor thuislozen.
  Luisteren ho maar! maar dat is een algemeen feit dat er niet naar dak en thuislozen word geluisterd.
  Europese parlementsleden stelde vast dat er eerst maar eens naar de leden van de dak en thuislozengroep zal moeten worden geluisterd als volwaardige Staatsburgers.
  Waarom kunnen de medewerkers van de Radboud universiteit van Nijmegen wel luisteren naar de behoeftes van dak en thuislozen en dit vast leggen in hun onderzoeksrapportages van 2006 en 2008 onder leiding van Dr. J. Wolf.
  Ik speel het nu maar anders nadat ik talloze malen benadeeld word door groepen personen en organisaties.
  Houd u het maar bij onderzoek naar onrechtmatig verkregen subsidies vermeld in de rapportages van de Zwolse rekenkamercommissie.
  En droom maar lekker verder!


  ⚠️ Meld

 3. Meneer Donker ziet alles erg donker…
  Hij vindt het verwijtbaar dat er extra matrassen worden neergelegd en iedereen wordt binnengelaten, maar als dat niet gedaan zou worden zou hij het weer verwijtbaar kunnen noemen dat er voor sommige mensen geen plek is…


  ⚠️ Meld

 4. De waarheid rondom vrije meningsuiting
  Beste Larry,bedankt voor je support,en die Carola,daar heb ik geen commentaar op.
  Dagopvang Bonjour Leger des Heils:
  Openingstijd; 9.00 uur
  Eetbar open 9.30 tot 10.30 uur en waar is te verkrijgen,brood en beleg,frisdrank en koffie en thee,melk.
  Dan open vanaf 12.00 tot 13.00 uur en dan is ook een warme maaltijd te krijgen,totaal besteedbaar bedrag per dag 3.50,- euro.
  De warme maaltijden komen van het CMO aan de Walsumlaan 1 waar gekookt word en waar recentelijk over geklaagd is o.a. over de hygiene etc.,maar klagen helpt niet en toezicht is er ook niet.
  En dan is de eetbar open vanaf 16.00 tot 17.00 uur.
  Sluitingstijd van de dagopvang Bonjour is 18.15 uur en dan kan de hele meute richting de nachtopvang door stromende regen,sneeuw of bittere kou tot de nachtopvang open gaat om 19.00 uur, in die tussentijd duiken daklozen de kroeg in om bier achterover te slaan of in te slaan bij de supermarkt.
  Bonjour is een laagdrempelige opvang dat daklozen en kansarmen herbergt uit diverse afkomst zoals ex-gedetineerden,jonge gefrusteerde vrouwen en mannen,gedraggsgestoorde jongeren en asielzoekers.
  Zij hebben allen een ding gemeen,gevoel voor solidariteit is ver te zoeken en als men de kans ziet om elkaar onderuit te halen of te bedriegen en te bestelen dan zal men het niet laten.,maar dat gegeven kom je ook tegen in de reguliere samenleving.
  De zogenaamde hulpverleners zowel mannelijk als vrouwelijk zijn meer bezig met zichzelf en vergaderen en cursussen volgen en brengen veel tijd door achter de computer dan de dakloze client bij te staan en van informatie en advies te voorzien want dat kunnen zij niet.
  De enige dienstverlening die zij kennen is eten en drinken uitdelen en de cleint vervelen met hun christelijke visie en hersenspoeling.
  Als zij persoonlijk aangevallen worden door clienten met discussies dan vormen de hulpverleners een front.
  Van het principe gelijke monniken,gelijke kappen hebben zij nooit gehoord en bij sanctiebeleid voor wangedrag van de client word duidelijk verschil gemaakt.
  Dagopvang Bonjour is een schreeuwerige omgeving waar gefrusteerde personen elkaar gek maken met hun problemen zonder enig vooruitzicht wat word geboden.
  De gereformeerde gemeente Zwolle kent een zeer Christelijk “sociaal”gezicht als het om de ongelovigen gaat en hun behoeftes,maar dit is al eeuwen zo met religeuze gesubsidieerde belangengroepjes.
  Waar is toch de scheiding tussen Kerk en Staat gebleven?
  Weggegooid zeker bij het huisvuil!


  ⚠️ Meld

 5. de Democratie volgens de Christen_Unie
  Aan de geachte Hr. J. van Boven,Christen-Unie Zwolle,

  Ik wil u nog attent maken op de volgende webtitel:http://www.groephop.nl/zwolle.htm en die al een tijd circuleert onder de Internetgebruikers in Nederland en erachter komen hoe het met de zogenaamde volksvertegenwoordigign is gesteld op gemeentelijk niveau.


  ⚠️ Meld

 6. Wat is dat voor pruts-site? Ik kan er geen touw aan vastknopen.

  Even los van de amateuristische layout, want de inhoud, daar zal het vast en zeker om gaan. Maar het begint met een mededeling over kindermishandeling en even later gaat het over raadsleden?

  Waar gáát dat over?

  Als je even de link wat inkort, kom je uit op dit:
  http://www.groephop.nl

  Daar zien we wat layout en een menu. Dus even lekker wat klikken. Maar ik kan niet zeggen dat ik zo onder de indruk ben. De eerste gedachte die ik krijg is iets in de geest van een sneu stelletje mensen bij elkaar (die vast ook wel goede punten hebben maar de site is zó onuitnodigend qua teksten dat ik al na een paar pagina’s ben afgehaakt)


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb nog even wat verder gesnuffeld. De leesbaarheid is slecht. Maar wat ik nog veel slechter vind, is dat persoonlijke mailtjes van véél mensen gewoon op internet gepoot worden met voornaam, achternaam, e-mail-adressen (leuk voor spambots) etc.

  Jaaaaaah…. echt een clubje waar ik bij wil horen…… NIET dus.


  ⚠️ Meld

 8. ?én ding is me wel duidelijk geworden.
  Er is een aanplakbiljettenoorlog tijdens verkiezingen geweest in Gelderland. Daarbij heeft de CDA hun poster (zo lijkt het in ieder geval en dat voordeel van de twijfel zal ik het dubieuze Hopgroepje geven) over die van het hopjesgroepje geplakt. Dat is natuurlijk not-done. Maar dat geeft natuurlijk wel een mooie aanleiding om te klagen over het feit dat ze geen zetel gekregen hebben.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.