Dader van diverse inbraken 18 maanden de cel in

Zwolle – In de periode van november 2007 tot juni 2008 zijn meerdere bewoners van de wijken Berkum, Dieze en Zwolle-Zuid slachtoffer geworden van inbraken in woningen, schuren en auto’s. Na een uitgebreid onderzoek kon de politie in april en oktober 2008 drie verdachten van 21, 28 en 33 jaar uit Zwolle aanhouden.

 

Vanaf november 2007 kwamen er bij de politie in Zwolle-Oost en Centrum/Zuid tussen de 30 en 35 aangiftes binnen van inbraak in woningen, schuren en auto’s. In eerste instantie was er geen duidelijk verband tussen de zaken, maar daar kwam later verandering in. Rechercheurs van beide teams startten een uitgebreid onderzoek. Buren en getuigen werden gehoord en de technische recherche onderzocht de aanwezige sporen. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er werd gewerkt volgens een bepaalde manier en dat de inbraken vooral plaatsvonden in Berkum, Dieze en Zwolle-Zuid. De buit bestond voornamelijk uit mobiele telefoons, laptops, navigatiesystemen, creditcards en bankpassen. Met behulp van de creditcards en bankpassen is er fraude gepleegd. Daarmee werd er nog eens enkele duizenden euro’s verdiend.

Verdachten aangehouden

In april 2008 konden agenten een 28-jarige man uit Zwolle aanhouden voor een aantal van de genoemde inbraken. Daarna werd duidelijk dat een andere man uit Zwolle van 33 jaar in beeld kwam voor een deel van de andere inbraken. Helaas zat de man ondertussen in het buitenland, maar hij werd in oktober alsnog aangehouden. Na zijn verhoor bleek een 21-jarige man uit Zwolle ook bij de inbraken betrokken te zijn en er was een verband met de 28-jarige man die als eerste is aangehouden. De 28-jarige man is inmiddels door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. De twee andere verdachten moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Bij ons in de buurt (dieze-oost) zijn er ook een paar de dupe geworden… Een van die lui bood zich aan als glazenwasser, kwam dan een paar ramen aan de voorkant wassen om te zien wat er allemaal in de woonkamer stond en een week later was het huis leeggeroofd. Gelukkig is hij gepakt en zit hij voorlopig nog vast. 🙂


    ⚠️ Meld

Reageer