Opknapbeurt voor Huize Hofvliet

Zwolle – Een grondige restauratie van Huize Hofvliet en een opknapbeurt van een rommelig stukje Zwolle. Die slag willen burgemeester en wethouders maken voor het karakteristieke monument aan de Katerdijk en de onmiddellijke omgeving. Het college heeft daarom ingestemd met een nieuwe bestemming voor Huize Hofvliet. Er is al sinds de zomer van 2006 sprake van een onderzoek voor renovatie van Huize Hofvliet. Het is de bedoeling dat Stichting Stadsherstel het karakteristieke pand herstelt in oude luister.

Om dat te kunnen doen is een plan gemaakt dat voorziet in de restauratie, de aanleg van een tuin en de bouw van een koetshuis. Het is de bedoeling dat Stadsherstel de locatie na de opknapbeurt weer verkoopt als woon- en werkplek. Burgemeester en wethouders hebben ook besloten een visie te ontwikkelen op het gebied rondom Huize Hofvliet. Het gaat dan om de Katerdijk tot en met het schiereiland Nieuw Hofvliet – vroeger bekend als het Nietzmaneiland. Zo´n breder toekomstperspectief zou uiteindelijk kunnen leiden tot een Hofvlietpark, een groene entree tot het stadscentrum met kleinschalige mogelijkheden voor wonen, werken en recreatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Opknapbeurt voor Huize Hofvliet”

  1. Huize Hofvliet
    Zie ik dat nou verkeerd?? de foto die getoond wordt is in mijn geheugen gegrift als het huis van van Loon en ik dacht dat het nu eigendom is van de heer Dik Huiskamp of wel DHL .Huize Hofvliet
    staat aan de andere kant van de hofvliet brug en dat is eigendom van de gemeente zwolle. 😉

  2. huize hofvliet
    foto is volgens mij toch echt van het nietzmaneiland…huis hofvliet staat aan de ander kant. 😉

    ==========

    Ja, gelijk !

  3. het is inderdaad niet huize hofvliet. Toch raar dat ze Huize Hofvliet eerst volledig uitlaten wonen door een stel basketballers en later anti kraak. Ben in het verleden regelmatig in het huis geweest (voordat het van de gemeente was) en was altijd erg onder de indruk van het interieur en zn accenten, ben er vorig jaar nog een keer geweest en dan springen de tranen je in de ogen, er is echt nix van over. Graffiti op de oude tegels en meer van dat soort vernielingen. Weer een handig staaltje geld verspilling van deze gemeente. Een huis kopen in redelijke staat, het volledig uitlaten wonen en het vervolgens weer restaureren van gemeenschapsgeld. Erg handig

  4. Afgelopen zomer eens geweest om een drumcomputer op te halen.. Verbaasde me dat het nog best in redelijke staat is! Hoop ook snel dat ’t weer in oude staat hersteld is. 8)

  5. Huize Hofvliet
    Woon er nu bijna 1,5 jaar op anti-kraak basis via Camelot Beheer met 3 huisgenoten. het was echt heel erg verwaarloosd toen we erin kwamen.

    Het zou mooi zijn als ze het weer in oude staat zouden herstellen hoe het vroeger was met een mooie tuin erbij :

    Reacties zijn gesloten.