V.l.n.r: Diede Veld, Fay Boxum, Esmée Mulder, Storm Boxum - Foto: SWOL 1894
V.l.n.r: Diede Veld, Fay Boxum, Esmée Mulder, Storm Boxum
Foto: SWOL 1894

Grote medailleoogst voor junioren SWOL 1894 op NJK zwemmen

Zwolle – De juniorenzwemmers van SWOL 1894 haalden dit weekend maar liefst tien medailles: vijf gouden, vier zilveren en één bronzen medaille. Zij gaven daarmee duidelijk hun visitekaartje af in Eindhoven.

Esmée Mulder verscheen zeven keer aan de start in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Zij trapte het kampioenschap afgelopen vrijdag af met een sublieme 400 meter wisselslag. Met overmacht eiste zij meteen de eerste dag al het goud op en kroonde zich tot Nederlands kampioen. Ook op de 200 meter wisselslag én de 100, 200 en 400 meter vrije slag toonde Mulder zich oppermachtig en pakte het 13-jarige zwemtalent de gouden plak en daarmee de kampioenstitel.

Esmée Mulder’s races op de 100 en 200 meter rugslag waren nog eens goed voor het zilver en als kers op de taart zwom zij met haar enorm snelle tijden meerdere jaren oude regiorecords uit de boeken.

Teamgenoot Storm Boxum was goed voor acht starts en nam maar liefst twee keer eremetaal mee naar huis. Op zijn favoriete afstanden, de 100 en 200 meter schoolslag, liet hij zien terecht tot de Nederlandse top te behoren. Hij wist ver onder zijn inschrijftijden te zwemmen en zwom zich in fantastische tijden naar het brons en het zilver.

Zus Fay Boxum zwom het junioren 1/2 klassement bestaande uit negen afstanden. De talentvolle jonge zwemster zwom zich maar liefst vier keer naar de eerste plaats én vier keer naar de tweede plaats. Door een onfortuinlijke diskwalificatie op de 100 meter vlinderslag miste zij helaas nipt de titel.

Door haar absolute toptijden op de overige acht afstanden claimde zij echter alsnog de zilveren plak. Boxum wist ook nog eens enkele al heel lang staande regiorecords op haar naam te zetten.

Diede Veld zwom het jongens junioren 1/2 klassement. Hij bewees in prima vorm te zijn tijdens het juniorenkampioenschap door keer op keer snelle tijden neer te zetten. Het leverde Veld een fantastische 7e plaats van Nederland op.

Robin Schutrup gaf op vijf afstanden acte de présence en Seb Pieterman nam dit weekend twee afstanden voor zijn rekening. Beide Zwolse zwemmers zwommen gedegen races die allemaal goed waren voor een nieuw persoonlijk record.

De Nederlandse Junioren Kampioenschappen vonden van 10 tot en met 12 december 2021 plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Zes juniorenzwemmers van SWOL 1894 hadden zich weten te plaatsen voor het kampioenschap. Samen waren zij goed voor veertig starts.

Foto's 2
V.l.n.r.: Esmée Mulder, Diede Veld, Robin Schutrup, Seb  Pieterman, Storm Boxum, Fay Boxum - Foto: SWOL 1894
V.l.n.r.: Esmée Mulder, Diede Veld, Robin Schutrup, Seb Pieterman, Storm Boxum, Fay Boxum
Foto: SWOL 1894
Artikel delen: