Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Gesloten wolkendek met kans op motregen

Zwolle – Dinsdag schuift een grijs wolkendek over Zwolle, waarvan het einde nog niet in zicht is. Het wolkenpakket is extra dik omdat er een front in verborgen zit. Er zit geen vaart in.

Het is een zwak front met neerslag in de vorm van (lichte) motregen. ‘s Morgens is de kans daarop het grootst, maar ook in de middag kunnen af en toe minuscule regendruppeltjes neerkomen in de stad. De Zwolse thermometers wijzen in de ochtend ongeveer 8 graden aan en daar zit nauwelijks verandering in. De temperatuur kruipt omhoog naar ongeveer 9 graden in het begin van de avond. Dat is enkele graden boven normaal. De wind is zwak tot matig, kracht 2 à 3, vanuit het zuidwesten.

Het rustige en grijze weer wordt veroorzaakt door een hogedrukgebied met de kern ten zuiden van ons. Het verplaatst zich traag naar het Noordzeegebied, waardoor de wind later vanuit noordelijke richtingen gaat waaien. Die winddraaiing gebeurt naar verwachting vanaf vrijdag.

Tot die tijd zit Zwolle met de aanvoer van uitgestrekte wolkenvelden. Niet alleen Zwolle is de pineut, ook de rest van het land zit te mokken onder de wolken. De wolkendeken belet dat de temperatuur in de nacht kan zakken richting het vriespunt. Mochten er ’s nachts toch gaten in de wolken vallen, dan duikelt de temperatuur meteen flink. Mist wordt dan ook gemakkelijk gevormd. Misschien gebeurt dat een van de komende avonden/nachten.

Artikel delen:

Reageer