Zwolle geniet van het schaatsen op natuurijs

Zwolle – Honderden schaatsliefhebbers waren dinsdagmiddag op de verschillende ijsbanen in Zwolle te vinden. Menig schaatser laat zich deze week op de ijsbanen van Westenholte en Herfte zien, maar ook de bevroren vlakten bij De Dobbe, het Wezenlanden Park en de uiterwaarden bij de IJssel zijn favoriet.


De uiterwaarden bij de IJssel…

Het was dinsdag, omdat de feestdagen voorbij zijn en de scholen weer zijn begonnen, niet heel druk op het ijs. De meeste schaatsers werden geteld bij de uiterwaarden langs de IJssel. Daar kunnen de ijsliefhebbers vanaf restaurant Het Engelse Werk flink wat meters maken. De kwaliteit van het Zwolse ijs is overigens niet goed. Na de lichte dooi van het afgelopen weekend, met daarbij regen- en sneeuwval is er ‘sneeuwijs’ ontstaan. Een bobbelig en ‘knisperend’ geheel, maar wel 10 c.m. dik overal. De komende dagen kan Zwolle blijven genieten van het ijsplezier. Er staan namelijk, door de aanhoudende vorst, nog vier ijsdagen voor de deur.


Winterpret op de ijsbaan van Herfte…


Deze knul veegt de baan van Westenholte schoon…Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 


Wat een verdriet om schaatsen te leren…

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Ook in Stadshagen is het een schitterend gezicht al die mensen te zien schaatsen op dat vele ijs. Af en toe een brugje en ’s avonds bijgelicht door bouwlampen. Maar goed het regende net…


  ⚠️ Meld

 2. Gisteren voor niks naar de Dobbe gereden, geen verlichting?!
  Veel mensen op het ijs die zich afvroegen waarom.
  Gemiste kans en niet echt een gevalletje van Zwolle op de kaart zetten. >:(


  ⚠️ Meld

 3. wedstrijden op de Oostvaardersplassen, Veluwemeer etc, maar niet op de ondiepe stilstaande plasjes in zwolle hmmmmm vreemd.
  Misschien als ik morgen op deze site kijk en ik zie een foto van wethouder van D. die officieel het startsein geeft dan snap ik alles weer.


  ⚠️ Meld

 4. Vertel? Volgens mij is het een mediapark met nederzetting eromheen van medewerkers, klapvee, kandidaten en alle voorzieningen die een BN-er nodig heeft. Is dat niet zo?


  ⚠️ Meld

 5. Vertel? Volgens mij is het een mediapark met nederzetting eromheen van medewerkers, klapvee, kandidaten en alle voorzieningen die een BN-er nodig heeft. Is dat niet zo?

  haha, nee joh, er is ook een supermarkt:P


  ⚠️ Meld

 6. 😀 Dooier dan bij onze Noorderburen is wel ernstig dooi. Een kerk zullen ze ook nog wel hebben, volgens mij is H.sum verder geen noemenswaardig plaatsje. Ben er eens geweest, in het programma van Frits Spits. Trof een troosteloos omhooggevallen dorp dat nog eens helemaal opengebroken was ook. Wel hele aardige mensen, mooie vrouwen en heerlijke broodjes. Dat dan weer wel.

  =============

  On-topic a.u.b. !


  ⚠️ Meld

 7. Hebben de Admin’s toevallig ook nog een lijst bijgehouden wie er vorig jaar het meest off-topic ging?

  Ik vind dat de winnaar dan in aanmerking moet komen voor een prijs: Weblogverslechteraar van het jaar. ;D 😛

  (Blijft een mooi woord, Joop!) 😉


  ⚠️ Meld

Reageer