Kuipers wil via Zwolle een contract verdienen

Zwolle – Nick Kuipers hoopt bij FC Zwolle een nieuw profcontract te verdienen. Waar hij dat contract krijgt maakt hem niet veel uit. De jonge verdediger wil echter niet als derde keus in de Domstad actief zijn, want hij wil spelen.

“Ik heb meerdere kansen om een contract in het betaald voetbal af te dwingen. Bij Utrecht, waar veel onduidelijk is, in Zwolle of nog ergens anders”, zegt Kuipers, die bij de amateurs nog als vleugelspits actief was. Over de laatste maanden bij FC Utrecht wil de linkerverdediger niet veel kwijt. “Maar van mij had Van Hanegem mogen blijven. Hij heeft mij nog gefeliciteerd met de overstap, een dag later was hij vertrokken.”

“Ik was achter Nesu en Shew-Atjon derde keus, dan kom je in het eerste niet aan spelen toe”, vervolgt Kuipers zijn verhaal tegenover De Stentor. “De club wist in eerste instantie niet of Nesu haalbaar was en liet daarom Shew-Atjon bijtekenen. Heel begrijpelijk allemaal, maar vervelend voor mij.”

“Als verdediger moet ik zeker nog beter worden. Van Hanegem vond mij ook nog niet hard genoeg, het mag allemaal wat Italiaanser”, zegt de twintigjarige Heemskerker. De laatste stappen in zijn omturning van aanvaller naar verdediger moeten gezet worden in Zwolle, waar hij een goed gevoel bij heeft. “Jan Everse heeft met mijn zaakwaarnemer Hakim Slimani gesproken en is in Utrecht geweest. En ik kende al een paar jongens van Haarlem: Boerrigter, Huymans en De Graaff. Dat is altijd prettig.”

Voetbalprimeur

Artikel delen:

Reageer