Kerstbomen inzamelen levert middagje uit op

Zwolle – Ook dit jaar organiseert de gemeente Zwolle weer een grootscheepse inzameling van kerstbomen. Dit gebeurt onder de naam “Oude bomen vangen veel winst”! Met deze inzameling voorkomt de gemeente dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De afgelopen jaren werden meestal meer dan 10.000 kerstbomen ingeleverd. Wethouder Hennie Kenkhuis versnipperde op woensdagmiddag de eerste boom bij het inzamelpunt aan de Trompstraat in Wipstrik.

De inzamelactie vindt dit jaar plaats op woensdag 7 en 14 januari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kunnen de Zwolse kinderen op verschillende locaties in de stad kerstbomen inleveren. Ze ontvangen voor iedere ingeleverde boom twintig eurocent en een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen kinderen gratis een middagje zwemmen in het Hanzebad of het Aa-bad en met twee volle stempelkaarten mogen ze naar een film naar keuze in bioscoop Regardz Nieuwe Buitensociëteit. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost, dat de gemeente gebruikt voor de groenvoorzieningen in de stad.

Inzamelpunten

De bomen kunnen op woensdag 7 en 14 januari 2009 van 13.00 tot 16.00 uur ingeleverd worden bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen        Rijnlaan, bij de Aldi

                        Maaslaan, bij onderkomen gemeente

Assendorp       Hortensiastraat, bij de speeltuin

Berkum            Hoek Kerkweg/Erasmuslaan

Dieze               Hogenkampsweg, bij onderkomen gemeente

Holtenbroek    Omgeving wijkcentrum Holtenbroek

Stadshagen     Drapenierlaan

                        Hoek Fioringras/Werkerlaan

                        Hoek Frankhuizerallee/Damstraat

Veerallee         Frederiksplein

Westenholte    Petuniaplein

Wipstrik          Trompstraat, bij wijkcentrum Bestevaer

Zwolle-Zuid     Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente

                        Gedeputeerdenlaan, bij de scholen

                        Sportvereniging SVI

                        Nieuwe Deventerweg, bij onderkomen gemeente

                        Stokmeesterslaan, bij de scholen

                        Forelkolk

In de binnenstad en de Kamperpoort rijdt op woensdag 7 en 14 januari 2009 tussen 13.00 en 16.00 uur een snippermachine rond. In Indische Buurt, Windesheim en Wijthmen kunnen de kerstbomen alleen op woensdag 7 januari 2009 tussen 13.00 en 16.00 uur worden ingeleverd: in Indische Buurt bij wijkcentrum Vlasakkers, in Windesheim bij het Dorpshuis en in Wijthmen aan de Stramp Eschweg.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Vroeger kwam de scouting uit berkum altijd bij Pp aan de deur voor de oude kerstbomen, tegenwoordig mensen in felgekleurde jassen. ik ga ervan uit dat deze inzameling geen geld gaat kosten.


  ⚠️ Meld

 2. @ Dick en Natascha Dat klopt, zeker als ze vanuit Zwolle – Zuid meoten komen. ;D ;D

  Ik wist het omdat het met borden aan stond gegeven bij mijn werk/school


  ⚠️ Meld

 3. @ Dick We hebben vanochtend geschaatst met de hele school. Was erg gezellig, maar oh oh oh wat een kramp in de voeten. Stond voor het eerst in 15 jaar weer op de schaats. Wel leuk !



  ⚠️ Meld

 4. Knap, is bij mij ook wel 15 jaar geleden. Maar ik begin er niet weer aan. De prestaties waren ook niet altijd ten hemel schokkend overigens. 😉 Mijn oudste gaat vanmiddag met school naar het ijs, met de bus. Waar was nog niet bekend.

  Moet die kramp er vanavond maar even uit gewreven worden Inge.


  ⚠️ Meld

 5. Bomen zoeken en slepen is toch wel erg leuk. Mijn kids hebben er 100 verzameld tussen kerst en afgelopen woensdag. Lekker de hele dag buiten (wij ook).
  Alleen het slepen naar versnipperpunt is ERG vermoeiend 🙂

  Dan is schaatsen en sleetje rijden toch ff makkelijker !

  Henk


  ⚠️ Meld

Reageer