’s Avonds verlicht schaatsen in Holtenbroek

Zwolle – Vele Zwollenaren vragen zich af of ze al ’s avonds met verlichting kunnen schaatsen. De afgelopen dagen was dit niet het geval, omdat de kwaliteit van het ijs nog onvoldoende bleek te zijn. Woensdagmiddag controleerde het bedrijf Imtech Nettenbouw de lichtmasten aan de vijver bij de Dobbe. De monteurs voerden een grondige inspectie uit, en controleerden de electriciteit en het vocht bij de lichten. In één mast zat te veel water. Die zou het in ieder geval niet doen.

Alleen de vijver bij zorgcentrum Fermate in Holtenbroek zal woendagavond verlicht worden. De ijsmeester van de gemeente Zwolle vertrouwt het ijs bij de Dobbe en Park Wezenlanden nog niet. Dat is ook het geval bij de waterpartij bij het Cultuurhuis in Stadshagen; indien het ijs daar groeit zullen daar alsnog lichtzuilen geplaatst worden. De verlichting bij de Dobbe en Park Wezenlanden worden ’s avonds nog niet ontstoken, omdat de gemeente er bang voor is dat teveel schaatsliefhebbers op het licht af zullen komen. Het ijs is nog niet dik genoeg op alle plaatsen.


Natuurlijk wordt er ook plezier gemaakt en geschaatst op de vijver bij de Dobbe…

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Uitstekend, flitsend en bloedsnel op actuele vragen ingespeeld hier. Prima, dat is wat we van ons favoriete weblog verwachten. Al heb ik er geen baat bij. Leuk voor de liefhebbers.


  ⚠️ Meld

 2. Gistermiddag hadden een aantal vrijwilligers van Travers, waaronder natuurlijk Floris, in elk geval Zopie op het ijs. De schijnwerpers zijn gesignaleerd, maar gisteravond niet. Mijn zoontje had licht vanuit een garage oid. Je zou Travers eens kunnen bellen en vragen naar Bart of Floris?


  ⚠️ Meld

 3. Weblog Zwolle op de Dobbe
  Vanuit mijn kantoor aan de Dobbe zag ik het vandaag enkele keren flitsen op het ijs.
  Dat was dus Weblog Zwolle………
  Knap hoor hoe jullie echt overal bij zijn!
  Groet van John


  ⚠️ Meld

 4. Belachelijk om Weezenlanden niet veilig te noemen. Kijk naar de sporen; er zijn al honderden schaatsers overheen gegaan. Gemeente geeft pas sein veilig op het moment als er een vrachtwagen over heen is gegaan? Niemand die dus meer luistert als het echt onveilig is.
  Trouwens kwalitatief waardeloos ijs. Ik ga morgen weer lekker richting Zwartsluis.


  ⚠️ Meld

 5. Vervuild water?
  Geeft toch wel te denken dat er over de Oostvaardersplassen hele drommen schaatsers kunnen en dat die ondiepe vijvers in Zwolle zolang bedenkelijk zijn geweest. Is het de kwaliteit van het water?


  ⚠️ Meld

 6. Ik lees net elders hier dat er in Stadshagen ook ’s avonds geschaatst kan worden. Nu Park Wezenlanden nog!
  Geweldig trouwens hoe een ieder hier geïnformeerd wordt over de Zwolse schaatsmogelijkheden en de betrokkenheid van de bezoekers daarbij. Daar heb ik wat aan!


  ⚠️ Meld

Reageer