GGD Regio IJssel-Vecht wordt GGD IJsselland

Zwolle – Voor de GGD is 2009 anders dan andere jaren. Sinds 5 januari is GGD IJsselland namelijk de nieuwe naam voor de GGD Regio IJssel-Vecht en is tevens de nieuwe website www.ggdijsselland.nl gelanceerd. Ook hanteert de GGD IJsselland vanaf 2009 een nieuwe huisstijl en slogan: GGD IJsselland samen werken aan gezondheid.

Deze veranderingen vormen een onderdeel van een aantal organisatieveranderingen van de Regio IJssel-Vecht. De Regio IJssel-Vecht bestond uit de regionale brandweer en GHOR, GGD en Halt, milieu, recreatie & toerisme en volwasseneneducatie. De regionale brandweer en de GHOR zijn opgegaan in de Veiligheidsregio IJsselland, terwijl GGD en Halt (en tijdelijk milieu en recreatie & toerisme) verder gaan als GGD IJsselland.

Daarnaast heeft GGD IJsselland ook een geheel vernieuwde website: www.ggdijsselland.nl. Op deze site staat veel publieksinformatie over alles wat de GGD doet als het gaat om de openbare gezondheidszorg voor ongeveer 430.000 inwoners van twaalf gemeenten in de regio IJsselland. Verder staat op de website ook specialistische informatie voor professionals, te weten: huisartsen, scholen, kindercentra en gemeenten, zijn de diverse organisatieonderdelen duidelijk in een menu weergegeven en is er veel aandacht voor allerlei GGD projecten, zoals Sense, Samen Gezond en Minder Drank Meer Scoren en Frisse Scholen.  

Nieuw is ook de Digitale Sociale Kaart  (DSK) voor Zorg en Welzijn, wat op www.ggdijsselland.nl terug te vinden is als Zorgaanbod IJsselland. Het doel hiervan is dat zowel burgers als professionals snel en gericht, betrouwbare en actuele informatie kunnen vinden over het aanbod en de mogelijkheden op het brede gebied van zorg en welzijn.
De DSK is gratis toegankelijk. Hoewel de DSK nog niet geheel gevuld is, is voornamelijk het onderdeel volksgezondheid (huisartsen, tandartsen, paramedici, alternatieve geneeswijzen en meer) goed up to date. De categorie Welzijn zal zo snel mogelijk worden gevuld.

De bereikbaarheidgegevens van GGD IJsselland blijven tot slot hetzelfde. Het gebouw van de GGD is te vinden aan de Zeven Alleetjes 1, 8011 CV Zwolle. Het postadres is: GGD IJsselland, Postbus 1453, 8001 BL Zwolle. Het telefoon- en faxnummer zijn: 038-4281428 en 038-4281400. E-mail:
info@ggdijsselland.nl en www.ggdijsselland.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)