Oldeneler park - Foto: Wouter Steenbergen
Oldeneler park
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Bewolkt, vrij zacht en kans op een spatje motregen

Zwolle – Het weekend in Zwolle speelt zich af onder een laag grijze bewolking. Hieruit viel vrijdag verdeeld over de hele dag bijna een millimeter aan motregen. Meer dan verwacht, soms was het een vette motregen waar je echt nat van werd.

Een beetje motregen kun je zaterdag ook af en toe verwachten. De dag start met kans op nevel of mist. Eventuele mist verdwijnt in de ochtend, nevelig blijft het vermoedelijk. In de temperatuur zit dit weekend nog weinig beweging: 8 tot 9 graden, wat aan de zachte kant is. De wind heeft bijna ongemerkt de noordwesthoek opgezocht. Zaterdag overdag is er ook nog heel weinig wind, maar daar zit verandering in.

Zondagochtend komt er een zwakke tot matige noorden– tot noordwestenwind te staan, kracht 2 tot 3. Er ontstaat beweging in de atmosfeer. Het levert een zondagochtend zonder mist op. Een grijs wolkendek schuift nog steeds over de stad. Het is uitgestrekt en we ontsnappen er zondag waarschijnlijk niet aan. Er kunnen spatjes motregen uit vallen. Met een beetje geluk worden een paar scheuren in de wolken getrokken.

Zondagavond en in de nacht naar maandag breekt de bewolking. Er zijn opklaringen, die er meteen voor zorgen dat de nachttemperatuur bergafwaarts gaat richting het vriespunt.

Maandagochtend is het koud en er staat weinig tot geen wind, dus kans op mist. Nadat die is opgetrokken, krijgt Zwolle de zon eindelijk te zien. Geheel wolkeloos is het niet, maar toch. En het is een droge maandag.

De nacht van maandag op dinsdag verloopt vermoedelijk vrieskoud. Een minimum dinsdagochtend vroeg van misschien wel -3 graden in Zwolle. Overdag ongeveer +3 graden. Tot en met woensdag lijken we dergelijke temperaturen te houden. Dit begint een beetje op winter te lijken, maar het is nog onzeker of het na woensdag doorzet. Een koude Kerst of een zachte, dat zal in de nieuwe week duidelijker worden.

Artikel delen:

Reageer