Man verdacht van meerdere strafbare feiten

Zwolle – Een 18-jarige man uit Zwolle werd maandagavond 1 december aangehouden nadat hij in de Obrechtstraat een bromfiets stal. Twee jonge vrouwen, van 18 en 19 jaar uit Zwolle, gingen achter de man aan op een scooter. Nadat de verdachte één van de vrouwen had geslagen en op haar scooter wilde vluchten konden de andere vrouw en een voorbijganger de man overmeesteren. Twee motoragenten die in de buurt waren hebben de man aangehouden.

 

Uit het onderzoek blijkt dat de man vermoedelijk diverse goederen en bromfietsen heeft gestolen. Een aantal van die goederen en een bromfiets zijn bij hem thuis aangetroffen. Daarnaast wordt hij verdacht van een aantal berovingen met geweld en een overval in Zwolle. De man zit nog vast en is woensdag 17 december voorgeleid aan de raadkamer. De politie heeft de twee jonge vrouwen woensdagavond 7 januari bedankt voor hun alerte optreden. Beiden kregen een tevredenheid certificaat en een kleine attentie. Daarnaast waren een 18-jarige jonge man uit Laag Zuthem en 18-jarige jonge vrouw uit Zwolle uitgenodigd omdat zij ook te hulp zijn geschoten. Assistent teamchef Hans Wiskerke is heel blij met hun actie: ‘We zien niet vaak dat burgers zo alert reageren. Gelukkig is het goed afgelopen en het is helemaal mooi dat het onderzoek zoveel heeft opgeleverd. Voor ons zijn jullie helden’.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. “helden”
  ja kleine attentie bezoekje van de dader zometeen lekker met volledige naam en foto in de stentor lekker dapper maar niet zo verstandig….gezien zijn gepleegde strafbare feiten was het beter geweest om op de achtergrond te blijven dames ;D


  ⚠️ Meld

 2. Ja, je kunt het natuurlijk ook weer van de negatieve kant belichten.

  Ik vind dat de betrokkenen correct gehandeld hebben. Een pluimpje! Als we ons allemaal spiegelen aan dat soort gedrag wordt de wereld wel wat beter!


  ⚠️ Meld

 3. Dit keer is het goed afgelopen, ik heb er dubbele gevoelens bij. Die gozer had haar kunnen neersteken i.p.v. slaan. Misschien een beetje naïeve actie, alleen voor een gestolen brommer?
  Toch is het stoer! 8)


  ⚠️ Meld


 4. Ik vind ook idd dat iedereen super heeft gehandeld. Zoals het hoort!!! Het is toch eigenlijk van den zotte dat mensen te bang zijn om iets ergens van te kunnen en/of willen zeggen. Bang zijn om evt. “neergestoken” te worden !!! Met z’n allen samen optreden en handelen tegen dit soort mensen. Misschien dat dat soort jongens dit soort kleine criminaliteit achterwege laten. Meiden… die pluim hebben jullie dubbel en dwars verdiend !!!


  ⚠️ Meld

Reageer