Honderden mensen komen samen in Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Honderden mensen komen samen in Park de Wezenlanden

Zwolle – Honderden mensen kwamen zondag samen in Park de Wezenlanden. De stichting Presence hield er een grote openlucht kerkdienst. Het doel van de stichting is Gods aanwezigheid zichtbaar te maken op belangrijke plekken in Nederland. Dat is de organisator in Zwolle gelukt, echter wekte het verbazing en irritatie op bij voorbijgangers en op social media.

Door de invoering van de lockdown is het verboden om met meer dan twee mensen bij elkaar te staan op straat. Sporters boven de achttien jaar mogen niet meer samen trainen in de buitenlucht. Ondernemers zijn gedwongen om te sluiten. Buiten op terras van een horecazaak zitten op anderhalve meter afstand is verboden. Evenementen mogen niet worden gehouden. De winkeliers en horecazaken die deels open zijn voor afhaal moeten het buiten sober houden. Muziek, terrasverwarmers en uitstallingen zijn momenteel uit den boze.

Religieuze bijeenkomsten zijn een uitzondering. De coronaregels gelden niet omdat het in strijd zou zijn met de godsdienstvrijheid. De meeste bezoekers van de bijeenkomst in het park hielden zich niet aan de anderhalve meter afstand en droegen geen mondkapjes. Tijdens de dienst was er live muziek en er werd gezamenlijk gezongen en gedanst.

“Vanmorgen mochten we met ons hardloopgroepje maar met zijn tweeën lopen,” schrijft Heidy Bolwijn op Twitter. Ook postte ze een foto van de honderden bezoekers bij de dienst.

Iemand anders post ook een foto van de grote groep in het stadspark en schrijft: “Wie in de zoon van god gelooft, heeft het eeuwige leven, houdt geen rekening met de sentimenten in de samenleving en stelt zichzelf boven de wet. Lekker met 300 man op elkaar zingen en provoceren in het park. Halleluja.”

Afgelopen maand vaardigde burgemeester Peter Snijders tot twee maal toe een noodbevel uit. De eerste keer voor een demonstratie tegen de coronaregels in de binnenstad. De tweede keer voor een demonstratie van PEC supporters bij het stadion. Dit omdat er door de coronaregels geen publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden.

Bij beide noodbevelen speelde een overweging over het tegen gaan van de verspreiding van het virus mee voor de bestuurders. De letterlijke tekst uit de noodbevelen is: “Dat er een reële dreiging is dat personen in groepsverband in strijd zullen handelen met de huidige maatregelen, die zien op het tegengaan van het verspreiden van het Covid-19 virus, en hier handhavend tegen opgetreden dient te worden.”

Foto's 5
Honderden mensen komen samen in Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Honderden mensen komen samen in Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Honderden mensen komen samen in Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Honderden mensen komen samen in Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Inderdaad waar is de politie en waar zijn de boa’s, waarom is dit toegelaten door de gemeente Zwolle.
  Politie en boa hebben instructies gehad vanaf zaterdag tot 14 jan. 2022 om groepsvorming in de buitenlucht tegen te gaan en hierop tegen op te treden.
  Goede nieuws is, indien je word aangehouden in de gemeente Zwolle voor groepsvorming in de binnenstad of waar dan ook, oudejaarsavond komt er ook aan, kun je je hierop beroepen.. of wordt er met twee maten gemeten in Zwolle… We zullen het zien……


  ⚠️ Meld

 2. Alle ziekenhuizen liggen vol met dit soort Relies want ze houden zich nergens aan, maar als ze ziek worden staan ze vooraan bij de IC. Kotsmisselijk wordt je van deze gekkies.


  ⚠️ Meld

 3. Zielig al die reacties van die schapen hier. Verdiep je eens in de informatie die je op internet kunt vinden. Het virus is niet gevaarlijker dan de jaarlijkse griep (bron WHO) en de zorg is niet overbelast maar ontregeld. Schuld: Mark Rutte en trawanten. Niet willen opschalen maar wel ons belastinggeld aan opleiding voor Boa’s besteden. Mensen denk eens goed na voor je hier iets opschrijft. Willen we samen in zo’n samenleving leven zoals die van nu???


  ⚠️ Meld

 4. Beter te laat dan helemaal nooit Petertje. Goed dat je eindelijk het Licht hebt gezien. Nu maar hopen dat die andere zielen ook het Licht gaan zien. Scheelt veel IC opnames.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.