SP stelt raadsvragen over massale bijeenkomst in Park de Wezenlanden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

SP stelt raadsvragen over massale bijeenkomst in Park de Wezenlanden

Zwolle – De Zwolse fractie van de SP heeft maandag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders. Dit omdat de berichtgeving over de grote bijeenkomst zondag in Park de Wezenlanden veel vragen en boze reacties in de stad heeft opgeroepen.

Gisterenmiddag vond in het stadspark een openlucht kerkdienst plaats van de stichting Presence. Minstens driehonderd mensen kwamen samen. Ze negeerden, op de eerste dag van de lockdown, de basisregels die de verspreiding van het coronavirus beperken. Zo werd er niet voldoende afstand gehouden. Ook droeg maar een enkeling een mondkapje.

Brammert Geerling, fractievoorzitter van SP Zwolle, wil van de burgemeester weten waarom de vergunning voor het evenement niet is ingetrokken na de afkondiging van de lockdown op zaterdagavond. De burgemeester zal vermoedelijk de kaart bij de landelijke politiek leggen. Religieuze bijeenkomsten vallen niet onder de lockdown.

Voorts willen de socialisten weten waarom de burgemeester niet heeft ingegrepen op het moment dat duidelijk werd dat er honderden mensen de geldende coronaregels massaal aan de laars lapten. Voor de bestuurders was het niet ingewikkeld om te kunnen weten wat er speelde in het park. De organisatie verzorgde een livestream van het twee uur durende evenement op YouTube.

De SP wil verder weten of dit evenement een bijzondere behandeling heeft gehad omdat het een religieuze bijeenkomst was. Geerling vraagt zich af waarom het stadsbestuur niet op voorhand strenge coronaregels heeft meegeven aan de organisator en er niet gehandhaafd is. De SP-fractie vindt het vreemd omdat de burgemeester dit wel deed bij demonstraties. Afgelopen maand werden twee anti-coronademonstraties helemaal verboden door een noodbevel af te geven. Dit omdat er ernstige vrees was voor het verstoren van de openbare orde. Ook was de vrees over het massaal negeren van coronaregels een overweging voor burgemeester om tot een verbod op demonstratie te komen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De ziekenhuizen liggen vol met die soort mensen met een dubbele moraal. Geen vaccinatie, geen afstand maar owee als ze ziek worden, dan liggen ze graag vooraan op de IC. Bah.


    ⚠️ Meld

  2. Leven en laten leven. het OMT staat ook lekker op de skies net als vele Nederlanders. Of ze liggen lekker in de zon. Zoals ik.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.