Isala sluit aan bij de landelijke Vaccinatie Twijfeltelefoon

Foto: Isala

Zwolle – Na een succesvolle start bij het Erasmus Medisch Centrum, sluit ook Isala aan bij de Vaccinatie Twijfeltelefoon. Het landelijke telefoonnummer 088 7 555 777 is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over het coronavaccin en daarover graag advies wil hebben.

Bij de Twijfeltelefoon kun je alle vragen over het coronavaccin stellen. Bijvoorbeeld omdat je je afvraagt of je last krijgt van bijwerkingen. Je krijgt dan duidelijke uitleg. Een team van medisch specialisten (in opleiding) en verpleegkundigen beantwoorden de vragen en gaan met de bellers in gesprek. Zij dragen graag bij aan goede voorlichting. Je kunt de Twijfeltelefoon van maandag tot en met vrijdag bellen tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Komt bellen niet goed uit, of zoek je liever je eigen informatie? Daarvoor is de website www.twijfeltelefoon.nl. Op deze website vind je informatie en antwoorden op vragen die veel via de Twijfeltelefoon gesteld worden.

Sylvia Debast, arts-microbioloog: “Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen afweging kan maken over het nemen van de coronavaccinatie. Ik ben blij dat wij als ziekenhuizen hierin een rol kunnen spelen met betrouwbare medische informatie.”

“Dit initiatief van het Erasmus Medisch Centrum omarmen we graag,” zegt internist Jolande Bouwhuis. “Ik spreek vaak patiënten met onderliggende aandoeningen die vragen hebben over de werking van het coronavaccin. Er zijn vast meer mensen die vragen hebben, en dat snap ik. Fijn dat de Twijfeltelefoon er voor hen is.”

Kort geleden gaf gynaecoloog Joost Bosma nog aan dat zwangeren vaak twijfels hebben. Bosma: “Dat is begrijpelijk, want er is veel informatie te vinden die niet altijd klopt. Juist daarom is het belangrijk om erover te praten. Dat kan met je eigen verloskundige. Maar de vaccinatie Twijfeltelefoon is natuurlijk ook een prima keuze.”

Isala richt in de ziekenhuizen in Zwolle en Meppel een corona-informatiepunt in. Je vindt daar informatie over de maatregelen die bij Isala gelden, informatie over de coronavaccinatie en over de Vaccinatie Twijfeltelefoon.

Twijfel je over de corona-vaccinatie en is de telefoon of een website niets voor jou? Er bestaan naast de Twijfeltelefoon ook filmpjes met eenvoudige uitleg over de coronavaccinatie. En filmpjes met uitleg in veel voorkomende buitenlandse talen.

Bron: Isala

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)