Ter Pelkwijkpark - Foto: Wouter Steenbergen
Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: IJskoud en in de ochtend waarschijnlijk mistig

Zwolle – Woensdagochtend is het ijskoud en waarschijnlijk mistig in de regio Zwolle. Het kwik is gedaald naar ongeveer -4 graden. Alles is wit van de rijp buiten.

De mist trekt op, vroeg of laat in de ochtend. Maar de lucht wordt niet zo blauw als dinsdag, want er drijft op grote hoogte sluierbewolking binnen. In de loop van de dag neemt de dikte toe. De zonnestraling wordt gedempt en de temperatuur kruipt moeilijk uit het koude dal. Het zou niet verbazen als het kwik woensdag overdag net onder het vriespunt blijft steken. Het is een droge dag. Er komt geleidelijk een zwakke wind te staan vanuit het zuidoosten. Dinsdag was het praktisch windstil.

Woensdagavond vriest het licht en ook in de nacht is het lange tijd onder nul. De wolkenlaag boven Zwolle wordt dikker want een warmtefront is in aantocht.

Donderdag zet de temperatuur onder de wolken een stijgende lijn in. Die gaat door tot in de nacht naar vrijdag, wanneer ongeveer 9 graden wordt bereikt. Dat is heel andere koek dan de vrieskou in het begin van de week. Donderdag groeit tegen de avond de kans op een beetje lichte regen. De wind draait naar het zuidwesten en neemt toe: matig, kracht 3 tot 4. De meeste wind in de avond en in de nacht naar vrijdag.

Vrijdag is een bewolkte dag met vooral ’s avonds kans op regen. De zuidwesten– tot westenwind neemt af.

Eerste en Tweede Kerstdag zit Zwolle op de wip tussen koude lucht in het noorden en zachtere lucht in het zuiden. Dat veroorzaakt in elk geval bewolking en neerslag. In de komende weerberichten zal zich hopelijk aftekenen of we aan de koude kant van de wip terechtkomen, met misschien (natte) sneeuw, of aan de zachte kant, met regen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer