Voorronde Nederpopprijs nu ook in België

Zwolle – Na eerdere succesvolle edities viert de Nederpopprijs Van Eigen Bodem in 2009 haar eerste lustrum. De inschrijving voor deze stimuleringsprijs voor Nederlandstalige popartiesten is per vandaag (9 januari) geopend. In dit feestelijke jaar zal gezien de successen van onze zuiderburen in 2007 (winnares Hannelore Bedert) en 2008 (winnaars De Fanfaar) voor het eerst een compleet weekend van voorronden worden georganiseerd over de grens.

De Nederpopprijs is op dit moment op zoek naar partners voor samenwerking in België. Geheel in stijl van het uitbreiden van de Nederpopprijs Van Eigen Bodem zal de winnaar naast een geldprijs van 1000 euro een jaar lang begeleid worden door NL Entertainment. Zij verzorgen een jaar lang de boekingen van de winnaar en plaatsen deze op minimaal 5 festivals door Nederland en België. De aftrap van deze reeks optredens heeft plaats op 4 juli op Festival Van Eigen Bodem in Zwolle.De Nederpopprijs is een initiatief van Stichting Van Eigen Bodem in samenwerking met popcentrum Hedon in Zwolle, Ongekend Talent, POPNL en NL Entertainment.

De Nederpopprijs is in 2004 gestart om talentvolle Nederlandstalige bands een podium te bieden. Muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan, kunnen een gooi doen naar de titel. Via OngekendTalent zal wederom ook een publieksnominatie plaatsvinden: de winnaar van deze wedstrijd staat automatisch in de finale op vrijdag 15 mei 2008 in popcentrum Hedon. De voorrondes voor de Nederpopprijs vinden in tegenstelling tot voorafgaande jaren plaats in de weekenden van 18 en 19 april (Luxor, Arnhem) en 25 en 26 april (Gent). Maximaal 10 Nederlandse en 10 Belgische bands kunnen doordringen tot deze semi-finales. Uiteindelijk zullen op vrijdag 15 mei 3 bands uit ieder land strijden om de Nederpopprijs. Een vakkundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Voor de algemene voorwaarden, reglementen en inschrijven kan men kijken op www.nederpopprijs.nl en www.nederpopprijs.be. De inschrijving sluit op 1 maart. Naast de Nederpopprijs organiseert Stichting Van Eigen Bodem het festival Van Eigen Bodem, het enige Nederlandstalige popevenement. In 2008 trok Van Eigen Bodem 20.000 bezoekers, voor 2009 zijn circa 25.000 bezoekers geprognosticeerd.

Artikel delen:

Reageer