KiKaberenactie studenten Windesheim groot succes

Zwolle – In de week voor de kerstvakantie hebben de studenten van de minor ‘Fondsenwerving, Grantmaking en Sponsoring aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle een KiKaberenverkoop georganiseerd. Dit ten behoeve van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).  Deze actie is uiterst succesvol verlopen. In totaal mag KiKa bijna € 3000,- op haar rekening laten bijschrijven. Van dit bedrag stelde de School of Business & Economics, waar de minor deel van uitmaakt, € 500,- ter beschikking.

De studenten stonden vier dagen lang met een stand in de kantine van de Hogeschool. Het streefaantal van 250 beren was na drie dagen al bereikt. Uiteindelijk verkochten de studenten 322 KiKaberen. Debbie Littelink (student minor): Het is onvoorstelbaar om te zien dat er zoveel mensen zijn die KiKa een warm hart toedragen. Wij hebben ons als groep voor de volle 100% ingezet voor het goede doel. Ik vind het mooi dat zoveel mensen ons enthousiasme voor KiKa delen en een beer hebben gekocht.

Tijdens de verkoopdagen konden studenten en medewerkers van Windesheim een KiKabeer kopen voor het bedrag van € 6,95. De helft van dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de doelstelling van KiKa: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. De andere helft is bestemd voor de productie van de beer.

Diverse sponsors ondersteunden de actie. De sponsorbijdragen variëerden van financiële bijdragen door de School of Business and Economics tot beschikbaar gestelde prijzen van YourGift Card, Walibi World en DierenPark Amersfoort.

Artikel delen:

Reageer