Politie Zwolle maakt jacht op inbrekers van auto’s

Zwolle – In 2008 is het aantal aangiften van auto-inbraak in Zwolle gestegen van 717 naar 1064. De afgelopen maanden is het aantal auto-inbraken verdubbeld. De daders slaan hun slag op verschillende plekken in de stad. Er is een speciaal team samengesteld voor het oplossen van de inbraken. De politie heeft afgelopen week vier verdachten aangehouden, maar het vermoeden bestaat dat er nog meer inbrekers actief zijn.

 

Agenten hebben zondagavond 4 januari twee mannen, van 27 en 37 jaar uit Zwolle aangehouden voor auto-inbraken op een parkeerplaats in de Obrechtstraat. Na een tip van een getuige gingen meerdere eenheden ter plaatse. Agenten zagen de twee verdachten fietsen waarna de twee er vandoor gingen. Gelukkig konden beide mannen worden aangehouden. Ze hebben ondertussen een aantal auto-inbraken bekend, maar het onderzoek is nog in volle gang.

Parkeergarage Maagjesbolwerk

Dinsdagavond 6 januari meldde een getuige dat twee personen verdacht veel interesse hadden voor auto’s in een parkeergarage in het Maagjesbolwerk. Er zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse gegaan. Twee agenten in burger zijn de garage binnengelopen en kwamen twee mannen tegen. De mannen liepen snel weg nadat zij merkten dat ze in de gaten werden gehouden. Ze renden daarna de parkeergarage uit. Eén van de mannen, een 22-jarige man uit Vianen, werd aangehouden op de Potgietersingel en de andere man, een 20-jarige man uit Zeist, werd bij de in- en uitgang van de parkeergarage aangehouden. Agenten troffen bij de mannen spullen aan die afkomstig waren uit een auto waar was ingebroken.

 

Niets erin … niets eruit

Het komt nog regelmatig voor dat navigatieapparatuur en radio’s uit auto’s worden gestolen. Binnen een paar tellen is een ruit ingetikt en zijn de spullen weg. Te veel en te vaak worden er spullen zichtbaar in de auto achtergelaten. Ook wordt vaak navigatieapparatuur in de auto achtergelaten. Zo laat een navigatiesysteem met zuignap een kring achter op de voorruit. Autokrakers weten uit ervaring dat 80% van de automobilisten het apparaat wel van de ruit afhaalt, maar deze vervolgens in de auto verstopt. De geleden schade is dan dubbel: en een kapotte autoruit/deur èn een gestolen systeem. Daarom willen we benadrukken: Niets erin = Niets eruit!

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer