Theo Peeters ontving tijdens zijn afscheid als politicus een onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau - Foto: PvdA
Theo Peeters ontving tijdens zijn afscheid als politicus een onderscheiding als lid in de Orde van Oranje-Nassau
Foto: PvdA

Oud-gemeenteraadslid Theo Peeters overleden

Zwolle – Oud-gemeenteraadslid Theo Peeters is afgelopen zondag na een zeer kort ziekbed in aanwezigheid van zijn vrouw Rita en hun zoon Patrick en schoondochter Jinsun overleden.

In 1982 werd Peeters gemeenteraadslid voor de PvdA. Zijn eerste periode 1982-1986 werd opgevolgd door twee aansluitende perioden 2006-1010 en 2010-2014. Na 12 jaar de belangen van Zwollenaren te hebben vertegenwoordigd reikte burgemeester Henk Jan Meijer hem een onderscheiding uit als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Naast zijn politieke werkzaamheden was hij maatschappelijk actief in tal van bestuurlijke functies: bestuurder bij het Sophiaziekenhuis, bestuurder bij een organisatie voor verstandelijk gehandicapten met locaties in Olst-Wijhe en Brummen, voorzitter van de Zwolse zwembaden, voorzitter van Stichting Papenstraattheater en ook nog voorzitter van het Zwols Dierenasiel.

Oud wethouder Nelleke Vedelaar reageert op het overlijden van Theo Peeters: ”Wat heb ik veel van Theo geleerd. Ik weet zeker dat dat voor de hele fractie geldt waarmee we toen in 2006 van start gingen. En wat hebben we gelachen. En gedronken. Ik weet nog dat toen Igor me vertelde dat de liefde over was, ik binnen een half uur in de achtertuin van Theo en Rita zat, met natuurlijk een glas rosé en een voor mij gekocht pakje sigaretten (want dat was een goede dag om weer te beginnen). Ik herinner me ook het prachtige gesprek over de rekkelijken en de preciezen (daar had ik toen nog nooit van gehoord). Theo, toch een beetje een vaderlijke leermeester. Een goede vriend en een geweldig mooie kerel. Wat een verdriet voor Rita en zijn familie en ook voor ons.’’

Theo Peters werd 73 jaar.

Bron: PvdA Zwolle

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Maar dan wel net voordat de Baudet Jugend Kamp Westerbork binnentreed, een bord ophangen met de tekst: “Urlaub macht frei”.

  Bereiken ze hun eindbestemming. Forumland.


  ⚠️ Meld

 2. Theo Hiddema@THiddema
  Jullie ook alles wat zalig is! Waar vieren jullie trouwens het Joelfeest? De laatste officiële vieringen werden gehouden in kamp Westerbork. Misschien voor JFVD een geschikte locatie om zo’n het gezonde volksgevoel stimulerende traditie weer leven in te blazen. Houzee!

  Geweldig om de koorkknapen door ome Theo voor aap gezet worde want hij sluit zijn tweet ook nog af met “Houzee!”. En Theo kan het weten he? Zijn hele familie was fout in de oorlog. Zeg je lidmaatschap toch op Theo bij die mafklappers.


  ⚠️ Meld

 3. mooi die Hiddema hoe rechtser hoe beter .Maar Geert blijft de grootste houzee voor Geert.
  Oprotten met die linkse bende het hele land is naar de kloten door dat boutvolk


  ⚠️ Meld

Reageer