Taiwan wint Nationale Huiswijn Competitie 2009

Zwolle – Donderdagmiddag werden in Amsterdam – in restaurant Sophia van chefkok Ron Blaauw – de winnaars van de Nationale Huiswijn Competitie 2009 in een feestelijke ambiance bekend gemaakt. Voorzitter Jan van Lissum van de The Wine & Food Association hield het nog een tijd lang spannend, maar op een gegeven moment kwam het verlossende woord er uit: “Restaurant Taiwan uit de Luttekestraat in Zwolle de beste witte huiswijn van Nederland heeft in de categorie Aziatische keuken”.

Deze wijn wordt door Wijnkoperij Mondovino geïmporteerd. De trotse eigenaar Bert van Beek van Mondovino uit de Van Ittersumstraat reageert verheugd: “Vorig jaar won Café de Tagrijn met onze rode Domiziano – Negroamaro del Salento. En dit jaar met de witte Santa Celina uit Argentinië! En het mooie is dat de ‘rode van de Tagrijn’ dit jaar ook weer ‘gewoon’ in de finale stond. Verder vertelt Bert over de keuze van deze wijn: “Frank Chan van Restaurant Taiwan heeft mij ingewijd in de vele keukens van China. Het was mij al wel bekend dat veel Alsace wijnen uit Frankrijk enorm goed met deze keukens combineren, maar dat het prijskaartje voor de Alsace als huiswijn gewoon net iets te hoog blijkt. Al zoekende kwam ik toen op deze wijn. Het is een blend van drie druivensoorten. De Pinot Gris – bekend uit de Alsace – zorgt voor het kruidige aspect. De Chenin Blanc voor de body en de Argentijnse Torrontès zorgt voor  mooie fruitige aroma’s. Een bijzonder complete wijn met een geweldige prijs- en kwaliteitsverhouding”.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. is dit weer een reclame of verbeeld ik me dat nou weer ? laatst werd er ook al zo,n drankboer de hemel ingeprezen door weblog, wat is dat toch?


    ⚠️ Meld

Reageer