Kinderen in de hoofdrol tijdens kerstaudiotour door Westenholte - Foto: Organisatie kerstwandelroute
Foto: Organisatie kerstwandelroute

Kinderen in de hoofdrol tijdens kerstaudiotour door Westenholte

Zwolle – Traditiegetrouw wordt er ieder jaar een kinderkerstfeest georganiseerd waarbij de kinderen van de Nederlands Gereformeerde Kerk 2 een musical opvoeren. Dat vinden de kinderen altijd erg leuk, maar door de coronamaatregelen kon het dit jaar niet doorgaan. Toch hoopte de organisatie dat de kinderen en ouders op een coronaproof manier samen van het kerstverhaal kunnen genieten.

“We hebben zes weken geleden het plan voor de musical laten varen, een nieuw plan bedacht en uitgevoerd. Een kerstwandelroute langs scènes van het kerstverhaal. Met veel hulp van de andere gemeenteleden in bijvoorbeeld zaagwerk, het schilderen en het ophangen van de verlichting is het gelukt.” vertelt de organisatie aan Weblog Zwolle.

“Om de kinderen dit jaar toch een rol te kunnen geven hebben we bedacht om een audiotour aan de kerstroute toe te voegen. Zo is bijvoorbeeld Maria te horen, vertelt de herbergier over hoe druk het is in de stad en hoor je een engelenkoor zingen. De gehele audiotour is ingesproken en ingezongen door de kinderen van de NGK2, en ook de gitaarmuziek is door een kind verzorgd.”

Aan de audiotour doen meer dan 20 kinderen mee. Daarnaast hebben er kinderen engelen geknutseld als versiering en geholpen met de opbouw van de tuinen.

De kerstaudiotour is een wandelroute van 1,5 kilometer langs 7 tuinen in Westenholte waar de scenes uit het kerstverhaal te bekijken zijn. De route start bij Petuniaplein 14, dit is tegenover de Jumbo en naast de bakker. De tour is vooraf via de gratis izi.travel app te downloaden of ter plekke te beluisteren door een qr-code bij de tuinen te scannen.

Iedereen is van 17.00 tot 21.00 uur welkom om deze route coronaproof te komen lopen. Dit kan nog tot en met 29 december. Voor meer informatie klik hier.

Foto's 2
Kinderen in de hoofdrol tijdens kerstaudiotour door Westenholte
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer