Hoogheden in actie voor Sassendonk Online

Zwolle – Onder het motto ‘Carnaval voor Carnaval’ hebben de hoogheden van de carnavalsverenigingen uit Zwolle, dit jaar de traditie voortgezet. Een gezamenlijke actie om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar geen goed doel zoals we zijn gewend, maar een doel waar alle carnavalsvierders in Zwolle profijt van hebben.

Ieder carnavalsseizoen wordt door het Prinsendom van Sassendonk een goed doel gekozen. Als spreekbuizen voor de eigen vereniging en als ambassadeurs voor het carnaval in Zwolle en omstreken bereiken deze hoogheden een groot publiek. Ook wordt ieder jaar weer duidelijk door deze actie dat de carnavalsvierders in Zwolle niet alleen dat feest vieren, maar daarnaast ook zeker bewust zijn van de noodzaak om genereus te zijn en anderen te steunen. Er wordt altijd gul gegeven voor deze goede doelen door de mannen, vrouwen en kinderen achter de maskers. Afgelopen zondag, 4 januari, werd Sassendonk Online gepresenteerd als het goede doel van deze Prinsenactie 2009. Koos de Lange, oftewel Stadsprins Kobus I, lichtte de keuze om dit jaar terug te geven aan het carnaval in Sassendonk duidelijk toe. Sassendonk Online is voor alle carnavalsvierders inmiddels een begrip.

De 6 mensen in groene blouses die alle feesten en activiteiten van het carnaval, en met name de aanloop daar naar toe, via foto’s en informatieve berichtgeving op de website www.sassendonk.nl publiceren. Snel en informatief, vaak tot diep in de nacht. Daarnaast informeert de website in een agenda over de data van alle carnaval gerelateerde evenementen, via columns worden de scherpe kantjes op een humoristische manier nog wat scherper gemaakt en kan via het gastenboek iedereen zijn carnavaleske ei kwijt. Met het aantal hits van deze website, honderden per dag in het ‘laagseizoen’ en letterlijk duizenden naarmate het carnavals nadert, mag het een succes genoemd worden.

Oprichter Martin Koekenberg ziet een enorme groei sinds de website voor het eerst de lucht inging in 2001. Bijna wekelijkse uitbreiding van de website, meer serverruimte nodig en extra vrijwilligers om alles vast te leggen, maar ook de eigen activiteiten als het Scholierencarnaval in Timeless op de vrijdag van carnaval en het jaarlijkse volleybaltoernooi zijn niet meer weg te denken. Ook de vraag vanuit carnavalsvierders naar informatie groeit nog met de dag. Alle energie en tijd worden hier met liefde ingestoken. Camera’s, materiaal, servers, webruimte etc. worden door deze 6 enthousiastelingen zelf bekostigd. De mogelijkheden kunnen enorm worden uitgebreid, maar hiervoor is financieel geen ruimte meer en om in de lucht te kunnen blijven wordt dit jaar de steun gevraagd van alle carnavalsvierders en iedereen die carnaval een warm hart toedraagt. Carnaval voor Carnaval.

Middels een eenmalige machtiging wordt u vriend van Sassendonk Online en naast alle foto’s, informatie en nieuwsbrieven ontvangt u voor uw steun een pin, zodat iedereen kan zien dat u Sassendonk Online steunt. Daarnaast worden er verschillende acties op poten gezet om ook de razende reporters van materiaal te voorzien en ruimte te geven de informatiestroom uit te breiden met live webstream en de mogelijkheid om filmpjes te plaatsen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.carnavalvoorcarnaval.nl.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. ik kan mijzelf dier geen mening over vormen aangezien ik geencarnaval vier. over het carnaval zelf heb ik wel een duidelijke mening, maar die zal ik jullie onthouden.


  ⚠️ Meld

 2. nee ik ben het er niet mee eens die joop heeft altijd wat te zeuren betreft de carnaval ( en andere onderwerpen) op weblog zwolle 🙁


  ⚠️ Meld

 3. Joop Klepzeiker is Azijnpisser
  Jos, helemaal mee eens. Joop Klepzeiker vind ik ook een goede naam. Zeker op het gebied van carnaval is het duidelijk onze Joop er geen verstand van heeft. Maar ja, als je zo’n azijnpisser bent, is het lastig om de vrolijke kant van het leven te zien en te waarderen. Joop, nogmaals, ik wens je voor het jaar 2009 veel vrolijkheid toe. De fles is halfvol Jos!


  ⚠️ Meld

 4. Over hoogheden gesproken:
  -Hr. v.Duin introduceerde vanmorgen dé carnavalskraker “de ballen van de Koningin”….heerlijke meezinger!
  -Het zal ons thuis niet verbazen als ze “Als we gaaaaaaaaaaaaaan dan gaan we met z’n allen van “die ietwat schelige grapjesmaker van het glazenhuis” gaan genieten.


  ⚠️ Meld

 5. Op de website van jongerenclub sassendonkonline.nl kondigen de beheerders nu al aan dat het carnaval voor hun afgelopen is. Ze “bereiden zich voor op hun eigen carnaval”, zegt de jeugd. Als actuele portal voor Sassendonk valt me dit enorm tegen! De foto’s van de optocht, van bedenkelijke kwaliteit, zijn vanaf 1 punt van de Virus-tribune gemaakt. Verder niets van De Kapel ofzo,,,,
  Nu het geld van de Eileuvers dit jaar naar deze website gaat zijn de ‘sassendonkonliners’ nu al het geld aan het uitgeven, en hebben geen oog voor het carnaval dat NU in Sassendonk bruist.
  Dat is verkeerd!!


  ⚠️ Meld

 6. jongerenclub?jeugd 😀 geld eileuvers? man man jij weet niet waar je over schrijft he
  we mogen blij zijn met zulke mensen als sassendonk onlinne jij weet niet waar je over praat!als je goed had gelzen stonden de foto er niet op ivm de drukte op des ite maar wees gerust ze er nu wel op! en op naam van hoog heid volgens mij ben je joop klep zeiker! je weet niet eens waar je over schrijft!


  ⚠️ Meld

 7. geschreven door Pp, op 11 januari 2009 om 06:46
  ik kan mijzelf dier geen mening over vormen aangezien ik geencarnaval vier. over het carnaval zelf heb ik wel een duidelijke mening, maar die zal ik jullie onthouden.

  Uhhh, en wat is nu je bijdrage? voegt dit ook maar iets toe? ipv pp heet je zeker pf.. :'(


  ⚠️ Meld

Reageer