Centrum voor doven vestigt zich in Zwolle

Zwolle –  De Koninklijke Effatha Guyot Groep, Viataal en Sint Marie zijn per 1 januari 2009 gefuseerd tot één organisatie die zich voorlopig presenteert onder de naam KEG Viataal Groep. Met deze fusie is een landelijke expertiseorganisatie ontstaan op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor doven, slechthorenden en mensen met een ernstige beperking in communiceren of met spraak/taalproblemen.

Doordat de drie organisaties zijn samengegaan kunnen krachten worden gebundeld en kan specifieke expertise worden behouden, uitgewisseld en verder versterkt. De doelstelling van de fusie is het neerzetten van een klantgerichte, efficiënte en innoverende maatschappelijke organisatie die de belangen van zorg en onderwijs voor auditief en communicatief beperkten behartigt. Doordat de drie organisaties zijn samengegaan blijft thuisnabije zorg en begeleiding ook in de toekomst voor kleinere doelgroepen meer toegankelijk. Daarnaast kan de nieuwe organisatie, die zich in Zwolle vestigt, een krachtiger antwoord geven op nieuwe ontwikkelingen binnen het speciaal onderwijs en zorg.

De intentie tot fusie werd in oktober 2007 ondertekend, waarna in december 2007 de bestuurlijke fusie plaatsvond. In 2008 heeft de organisatie zich grondig voorbereid op de totstandkoming van de juridische fusie. In overleg met de vakbonden is een Sociaal Plan voor zorgmedewerkers en een Sociaal Statuut voor onderwijsmedewerkers tot stand gekomen.

Doordat de organisaties hun eigen klanten behouden en bestaande organisatiestructuren grotendeels in stand blijven,zal de fusie niet tot gedwongen ontslagen leiden.

“In het nieuwe jaar zetten onze 4500 medewerkers zich wederom voor de volle 100% in voor goede zorg en goed onderwijs voor onze cliënten en leerlingen”. Daarnaast wordt achter de schermen verder gewerkt aan de integratie van de werkprocessen en ondersteunende diensten. In het najaar van 2009 zullen een nieuwe naam en een nieuwe huisstijl worden gepresenteerd.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Beste Joop. Leuk dat je reageert. Ik kan me goed voorstellen dat je hier blij mee bent. Maar moeten andere mensen uit Nederland nu ver rijzen? Positief lijkt mij ook dat Zwolle gezegend is met veel onderwijs instellingen. En er is veel werk bij allerlei non profit bedrijven en overheidsinstellingen.


    ⚠️ Meld

  2. nou, hoe meer instellingen en spreiding hoe beter lijkt me.sint michielsgestel blijft gewoon bestaan hoor. Nadeel echter lijkt me wel dat er een monopolie-postie ontstaat. volgens mij is er nog 1 grote jongen over (Auris) die (nog) niet tot deze megadont toegetreden is. maar ja, dat is het werk van neelie smit-kroes en niet van een simpele ziel joop genaamd.


    ⚠️ Meld

Reageer