Dijkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Dijkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Minder koud, vooral in de ochtend kans op motregen

Zwolle – Maandag stroomt zachtere lucht over Zwolle uit. Rond zonsopkomst om kwart voor negen is het kwik al boven nul gekomen. Ochtendmist is mogelijk.

De stijging van de temperatuur gaat na maandag onverdroten door. Nachtvorst is er in de nieuwe week ook niet meer bij. De zachte lucht is vochtig. Dat betekent nevelig weer en bewolking. Met name in de ochtend is er kans op een beetje regen of motregen. Maandagmiddag wijkt een deel van de wolken misschien even, zodat de zon zich kan laten zien. De temperatuur is dan ongeveer 6 graden. Daar gaat in de avond niks af.

De wind is overwegend zwak vanuit het zuidoosten. Een volgend gebied met zachte lucht trekt in de avond nacht naar dinsdag over met lichte regen.

Dinsdag overdag houden we het zeker niet droog. Een lagedrukgebiedje komt dichtbij en stuurt een aantal neerslaggebieden over Zwolle heen, zowel overdag als ‘s avonds. In de middag en avond krijgen we vermoedelijk de meeste regen op ons dak. Dan ook de sterkste wind, kracht 3 à 4 uit het zuiden tot zuidwesten. De temperatuur loopt ondertussen stevig op: naar 9 graden.

De laatste week van het jaar passeert onder veel bewolking. Het is wisselvallig en nogal winderig, bij een temperatuur donderdag en vrijdag van ongeveer 12 graden. Dat is veel zachter dan normaal voor eind december. Het langjarige gemiddelde is ongeveer 6 graden.

Artikel delen:

Reageer