Femke Beljon actief tijdens Zwolle International

Zwolle – Femke Beljon is de enige Zwolse die deze dagen deelneemt aan het paardenevenement Zwolle International. De 20-jarige Beljon woont in Zwolle en is zo’n 10 jaar succesvol in de pony- en paardensport. De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op de dressuur. Naast de sport studeert ze met topsportfaciliteiten HBO Communicatie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Vrijdagavond trad ze in de piste van de Zwolse IJsselhallen aan.


Van de 19 deelnemers eindigde Femke Beljon op de 7e plaats tijdens de internationaal dressuur young riders individuele test…

Ze was talloze keren kampioen van de Kring Vechtdal, 8 keer Overijssels Kampioen, 1x Nederlands Kampioen en won de finale van de Hippo Zorg Dressuur Cup 2007. De laatste 5 jaar wist Femke zich steeds te plaatsen voor de Hippiade (het NK) en streed daar altijd mee om de prijzen. Femke staat bekend om haar ambitie, werklust, uitstraling, haar zeer correcte manier van rijden en de liefde voor haar paarden. Femke rijdt op internationaal niveau bij de Young Riders (tot 21 jaar) en behoort tot de top 10 in Nederland. Haar ambitie is om bij de algehele top 10 van de Nederlandse dressuur te komen. Het ultieme doel is meedoen aan de Olympische Spelen. Femke heeft inmiddels een NOC*NSF topsportstatus en wordt ondersteund door het topsportsteunpunt. Ze is opgenomen in het A kader dressuur Young Riders van bondscoach Tineke Bartels.

Femke zal met Kasparov nog één jaar bij de Young Riders starten. Ze zijn al internationaal gestart op grote evenementen als Addington(Engeland), Gothenburg(Zweden) en Bonn(Duitsland) en Weikersdorf (Oostenrijk), dit alles met veel succes. Bovendien heeft ze sinds kort de beschikking over een tweede paard op PSG niveau; de 7-jarige ruin Laurenzo. Lees meer over hem onder: de paarden. Ondertussen wordt de wedstrijdkalender ook afgestemd op aansprekende concoursen als Outdoor Gelderland, Zwolle International, de Achterhoekse Paardendagen en de Hoefslag Cup. Uiteraard start Femke ook regelmatig in de regio, dan vooral met de paarden in opleiding.

De Zwolse pianist Jan Vayne componeer de nieuwe kur op muziek voor Femke. Begin december werden in theater Odeon in Zwolle de opnames gemaakt, de kur wordt zaterdag tijdens Zwolle International ten doop gehouden. Femke was toe aan een nieuwe kur. Op haar website vertelt ze: “Ik had een leuke kur op muziek maar er worden op internationaal niveau andere eisen gesteld aan de uitvoering en compositie. Mijn oude kur was ingespeeld met een keyboard, dat was prima, maar dat kan nu niet meer. Ook heb ik de moeilijkheidsgraad steeds aangepast, maar het was tijd voor een hele nieuwe choreografie. Die heb ik samen met Maaike Lassche gemaakt. Nu de moeilijkheidsgraad hoger is kan ik meer punten scoren, als de uitvoering correct is natuurlijk. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Ik heb wel thema’s en stukjes muziek in gedachten, een sfeer die het moet uitstralen. Maar Jan Vayne improviseert, dus niet alles ligt van te voren vast. Studio Forte uit Zwolle heeft toegezegd de opnames en montage te willen verzorgen. Daar heb ik alle vertrouwen in, het wordt maatwerk. Soms hoor je op een wedstrijd bij verschillende combinaties dezelfde muziek.In elk geval heeft niemand anders dit”.

Artikel delen:

Reageer