Oproep aan kunstenaars voor Kunstenfestival Zwart

Zwolle – Eind juni 2009 (25/26/27/28 juni) vindt de 2e editie van het festival Zwart plaats. Een kunstenzomerfestival in het hart van Zwolle. Met als belangrijk onderdeel: 24 bijzondere kunstuitingen op spannende locaties in de binnenstad. De festivalroutes bestaan uit 3 pijlers: het meester-gezelleerling principe, de lokaliteit en het verbindende thema.

Zwart daagt 24 kunstenaars uit om op een bijzondere locatie in de stad een kunstuiting te realiseren vanuit een geïnspireerde dialoog met een meester. Muziek, dans, toneel, beeldend, video, literaire of interdisciplinair; alle disciplines zijn bruikbaar. De 24 kunstuitingen worden vormgegeven in 8 routes. Bij elke route treedt een meester op als inspiratiebron en verbindende factor voor de 3 producties. De verbinding van de 3 producties wordt vormgegeven door desbetreffende meester.

8 routes, 8 meesters

De meesters voor 2009 zijn: Henk Schut, Jeanne van Heeswijk, Tom America, Leo de Nijs, Wies Bloemen, team van (voorheen) Growing up in Public: Jeroen Kriek, Paul Feld, Daphne de Bruin, Michael de Roo, Co Vleeshouwer.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. wat een geneuzel weer, kan er voor deze groep uitkeringstrekkers niet wat nuttigers georganiseerd worden? ik zie bijv. nog talloze wilgen die geknot moeten worden.


  ⚠️ Meld

 2. He Joop, anders kom je zelf eens van je …. en steek je de handen uit de mouwen. Lekker makkelijk he, vanachter je PC’tje beetje dom commentaar geven op anderen die WEL iets ondernemen. Je moet wel een heel ongelukkig leven lijden als je zo vol zit met negativiteit.


  ⚠️ Meld

 3. ghehe, laban, je hoeft ons de deur niet te wijzen. Wees blij dat Zwolle ook aanhangers heeft in de omliggende dorpen. Ik weet niet of ik je ken, maar dat maakt ook niet uit. Je zult wel zo’n linkse schlemiel zijn, peace man!


  ⚠️ Meld

 4. FC Zwolle supporters heerde, ik vraag me ten zeerste af of Zwolle zit te wachten op supporters die slechts kunnen schelden en mensen aan de wilgen willen hangen. Persoonlijk vind ik het denken in termen als links en rechts een naieve en kleine kijk op politiek, maar als -niet schelden- en -mensen niet aan de wilgen willen hangen-, onder de kriteria ‘links’ valt, dan ben ik links als maar zijn kan…..

  Maar een fijne dag nog en veel plezier met mensen aan de wilgen hangen en andere stoere uitingen, wellicht gaan mensen je erdoor bewonderen….


  ⚠️ Meld

 5. Sorry ghehe, dit waren mijn frustraties. Ik ben gister ook in socialistisch bolwerk Eureka geweest. Was supertof. Ik als rechtgeaard PVV’er uit hier geen wanklank over. Ik ga verder niet meer schelden en tieren. Ik hoop dat je mij ook zult respecteren en we zingen met z’n allen, Ja-lala-la, Ja-lala-la, Zwolle!


  ⚠️ Meld

 6. gerald de wapenveldse padde komt niet meer bij fc volgens mij. de hele BE-clan is er me gestopt. behalve een paar fanatiekelingen dan


  ⚠️ Meld

Reageer